Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2023 08:43

Εννέα πρέσβεις από Ευρώπη και Λατινική Αμερική στην Καλαμάτα

 

Εννέα πρέσβεις χωρών της Λατινικής Αμερικής και της Ευρώπης βρέθηκαν χθες στην Καλαμάτα και επισκέφθηκαν τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα στην Καλαμάτα βρέθηκαν οι Πρέσβεις της Πορτογαλίας H.E. Mrs. Helena Paiva, της Δημοκρατίας του Παναμά H.E. Mrs. Julie Lymberopulos, της Αλβανίας H.E. Mrs. Luela Hajdaraga, της Κούβας H.E. Mr. Aramis Fuente Hernández, της Σλοβακίας H.E. Mrs. Marcela Hanusova, της Σλοβενίας H.E. Mrs. Tamara Weingerl Požar, Αυστρίας H.E. Mrs. Gerda Vogl, Μεξικού H.E. Mr. Alejandro García Moreno Elizondo και Νότιας Αφρικής H.E. Mrs. Lindiwe Gail Msengana – Ndlela.

Ο κ. Βασιλόπουλος τους παρουσίασε την Καλαμάτα και τις προοπτικές της, τονίζοντας ότι η πόλη μετεξελίσσεται διαρκώς και προσδοκά να γίνει περισσότερο ψηφιακή και πράσινη, μέσα και από την συμμετοχή της στο Δίκτυο των 100 Έξυπνων και Κλιματικά Ουδέτερων Πόλεων της Ευρώπης έως το 2030.

Η συνάντηση με τον Δήμαρχο εντασσόταν στο πλαίσιο επίσκεψης των Πρέσβεων στη Μεσσηνία, όπου και είχαν την ευκαιρία να γευτούν τοπικά προϊόντα, να ενημερωθούν για το ελαιόλαδο, να θαυμάσουν από κοντά την Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών "Βικτώρια Καρέλια" καθώς και να έχουν συνάντηση με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και του Εμπορικού Συλλόγου της Καλαμάτας.

Στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας τους υποδέχθηκε ο πρόεδρος Βαγγέλης Ξυγκώρος, μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου, του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, των Συλλογών Εστίασης Μεσσηνίας και Καλαμάτας.

Επίκεντρο της συνάντησης ήταν η προώθηση και ανάπτυξη των οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και των Ευρωπαϊκών χωρών, η ενίσχυση της διακίνησης του εμπορίου και της ανάπτυξης.

Ο Βαγγέλης Ξυγκώρος ανέφερε πως επιχειρηματικές συναντήσεις διευκολύνουν περαιτέρω την γνώση, την ανάλυση των ιδιαιτεροτήτων, αλλά και τα σημεία σύγκλησης των οικονομιών των εν λόγω χωρών. Ιδιαιτέρως στάθηκε στη μόνιμη συνεργασία που επιβάλλεται να έχουν οι επαγγελματικοί φορείς με τους εμπορικούς ακολούθους των Πρεσβειών στη χώρα μας, έτσι ώστε να διευκολύνουν το εξαγωγικό εμπόριο και τη προσέλκυση επενδύσεων, αλλά και να κατευθύνουν τις εξελίξεις για το μέλλον. 

Ιδιαιτέρως αναλύθηκαν οι προοπτικές που αναπτύσσονται για τη Μεσσηνία ως προορισμού και παραγωγού εκλεκτών προϊόντων μέσω και της προώθησης του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής, το οποίο πρέπει να αναδειχθεί περισσότερο και να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών.