Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2023 08:27

Αθανασόπουλος: “Οι ΔΕΥΑ θέλουν αναδιοργάνωση και όχι κλείσιμο ή ενιαίο φορέα”

Αθανασόπουλος: “Οι ΔΕΥΑ θέλουν αναδιοργάνωση και όχι κλείσιμο ή ενιαίο φορέα”

 

“Οι ΔΕΥΑ δεν θέλουν κλείσιμο ούτε να μπουν σε ενιαίο φορέα σε επίπεδο Περιφέρειας. Θέλουν αναδιοργάνωση, νοικοκύρεμα. Το μεγάλο πρόβλημα των ΔΕΥΑ στους μικρούς δήμους είναι το ενεργειακό κόστος”.

Αυτά τόνισε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, στο Δημοτικό Συμβούλιο το απόγευμα της Τετάρτης, όταν ο πρόεδρος του Βλάση Γιάννης Λεντούδης, συνταξιούχος υπάλληλος της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα των ΔΕΥΑ, της προτεινόμενης κατάργησής τους και της δημιουργίας μιας επιχείρησης σε επίπεδο Περιφέρειας.

“Πρέπει να έχουμε υπεύθυνη θέση, να μας απασχολήσει, να το κουβεντιάσουμε”, προέτρεψε ο κ. Λεντούδης.

Απαντώντας ο δήμαρχος Μεσσήνης παρατήρησε ότι “το θέμα των ΔΕΥΑ θα είναι αντικείμενο συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Οι ΔΕΥΑ δεν θέλουν κλείσιμο ούτε να μπουν σε ενιαίο φορέα σε επίπεδο Περιφέρειας. Δεν μπορώ να μιλήσω για κάτι που δεν έχω δει”. Κι επεσήμανε: “Στήριξη στο ενεργειακό κόστος χρειάζονται οι ΔΕΥΑ, που δεν βοήθηκαν, ενώ βοήθηκαν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις. Αμφιβάλλω αν μια ΔΕΥΑ σε επίπεδο Περιφέρειας μπορεί να ανταπεξέλθει στα προβλήματα. Οι ΔΕΥΑ θέλουν μια αναδιοργάνωση, να γίνει νοικοκύρεμα. Το μεγάλο πρόβλημα των ΔΕΥΑ στους μικρούς δήμους είναι το ενεργειακό κόστος”.

Για τη ΔΕΥΑ Μεσσήνης ο κ. Αθανασόπουλος ενημέρωσε πως “δε χρωστάει σε εργολάβους, προμηθευτές, προσωπικό” επέμεινε ότι “το μεγάλο πρόβλημα είναι το ενεργειακό κόστος” και δήλωσε πως “κάνουμε και ενέργειες να μειώσουμε τα κόστη”.

Γ.Σ.