Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024 19:03

Το επόμενο διάστημα εξελίξεις για το διαδημοτικό κυνοκομείο Καλαμάτας - Μεσσήνης

Το επόμενο διάστημα εξελίξεις για το διαδημοτικό κυνοκομείο Καλαμάτας - Μεσσήνης

 

Το θέμα της δημιουργίας διαδημοτικού κυνοκομείου Καλαμάτας - Μεσσήνης που παραμένει σε εκκρεμότητα από την προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο, παρά τις υποσχέσεις που είχαν δοθεί, έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Κανάκης, το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις που δόθηκαν από τη δημοτική αρχή, μέσα στο επόμενο 20ήμερο θα υπάρχει μια κατάληξη για κάποιες διαδικασίες εγκρίσεων.

Ειδικότερα, ο Β. Κανάκης ρώτησε “τι συμβαίνει με το διαδημοτικό κυνοκομείο; Ξεπεράστηκαν τα προβλήματα, προχωράει το πρότζεκτ;”.

Η αντιδήμαρχος Πιπίνα Κουμάντου απάντησε ότι της ανέθεσε ο δήμαρχος και είναι σε συνεννόηση με τον Δήμο Μεσσήνης να το παρακολουθήσει και θα είναι έτοιμη να απαντήσει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φάβας που χειριζόταν το θέμα την προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο, απάντησε πως “υπάρχει εκκρεμότητα με τον ΓΟΕΒ. Περιμένουμε το έγγραφο του ΓΟΕΒ μέσα στο επόμενο 10ήμερο. Σύμφωνα με διαβεβαίωση που λάβαμε από τον δήμαρχο Μεσσήνης θα το έχουμε, γιατί ο Δήμος Μεσσήνης είναι ο επισπεύδων. Και όλα τα έγγραφα που έχουμε συλλέξει, θα πάνε στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για έγκριση. Η εκτίμηση είναι ότι σε περίπου 20 μέρες θα έχουμε μια κατάληξη”.