Πέμπτη, 04 Απριλίου 2024 08:11

Συνάντηση πολιτικών μηχανικών με Αθανασόπουλο

 

Τα αιτήματα των πολιτικών μηχανικών ελευθέρων επαγγελματιών προς την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Μεσσήνης μεταφέρθηκαν κατά τη συνάντηση τις προηγούμενες ημέρες αντιπροσωπείας του τοπικού Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Μεσσηνίας, με το δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο και τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Δόμησης και Πολεοδομικών Εφαρμογών Βασίλη Κουτίβα.

Στη συνάντηση, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των πολιτικών μηχανικών Μεσσηνίας, συζητήθηκαν και “τα ζητήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν το σύνολο των Υπηρεσιών Δόμησης από μηχανικούς του Δημοσίου”.

Επίσης, μεταξύ άλλων, “συζητήθηκαν το ζήτημα της εκτός σχεδίου δόμησης, ο συγκεντρωτικός χαρακτήρας λειτουργίας των Υπηρεσιών και οι χρόνοι ελέγχου που απαιτούνται για την διεκπεραίωση των αιτημάτων, αλλά και η δημιουργία ενός gis που θα διευκολύνει τους συναδέλφους μηχανικούς, ενώ τονίστηκε και ο θετικός τρόπος που λειτουργεί το αρχείο ως προς τους χρόνους εξυπηρέτησης και την αμεσότητά του”.

Η ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν για το Δ.Σ. του συλλόγου ο πρόεδρος Βασίλης Παπαευσταθίου, ο αντιπρόεδρος Σπύρος Φουντέας και ο γραμματέας Λίνος Δουλάμης, αναφέρει καταλήγοντας ότι “και οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν να επαναλάβουν σε λίγους μήνες ξανά την συνάντηση για να ανιχνεύσουν αν βελτιώθηκαν τα ζητήματα που συζητήθηκαν”.