Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 16:24

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων συμβασιούχων κατά του Δήμου Καλαμάτας

Στο Μονομελές Πρωτοδικείο Λασιθίου, με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, εκδικάζεται στις 17 Απριλίου, αίτηση 24 εργαζομένων (συμβασιούχοι covid) κατά του Δήμου Καλαμάτας. Οι εργαζόμενοι αυτοί απασχολήθηκαν στον δήμο με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου που έληξαν το Μάιο του 2022.

Από τις 21 Ιουνίου 2023 έχει εκδοθεί υπέρ των αιτούντων προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λασιθίου, με την οποία υποχρεώθηκε ο Δήμος Καλαμάτας, μέχρι τη συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, να απασχολεί τους 24 αιτούντες σε θέσεις ανάλογες προς εκείνες, στις οποίες είχαν προσφέρει την εργασία τους στο παρελθόν.

Προχθές Δευτέρα η Δημοτική Επιτροπή του δήμου αποφάσισε την ανάθεση του δικαστικού χειρισμού της συγκεκριμένης αίτησης ασφαλιστικών μέτρων κατά του δήμου στη δικηγόρο του

Πρωτοδικείου Λασιθίου Σοφία Δ. Τσαγκαράκη, κάτοικο Ιεράπετρας. Στη δικηγόρο αυτή “χορηγείται η πληρεξουσιότητα όπως εκπροσωπήσει τον Δήμο Καλαμάτας στην άνω υπόθεση ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λασιθίου την 17-4-2024 και σε κάθε τυχόν μετ΄ αναβολή ή μετά από διακοπή δικάσιμο και να αποφασισθεί η διάθεση της αναγκαίας πίστωσης”.

Στην εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας του δήμου αναφερόταν ότι “με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων οι αιτούντες ζητούν να υποχρεωθεί ο Δήμος Καλαμάτας να αποδέχεται προσωρινά τις υπηρεσίες τους μέχρι να εκδοθεί τελεσίδικη απόφαση επί της κύριας αγωγής που θα ασκήσουν με αίτημα τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου”.

Σε ερώτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλη Τζαμουράνη για τη θέση του δήμου, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος απάντησε ότι “εφόσον δούλευαν, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Εμείς, όμως, δεν συνομολογούμε. Η αίτηση δεν εκδικάστηκε στο δικαστήριο, αλλά δόθηκε παράταση”.

Γ.Σ.