Τετάρτη, 15 Μαϊος 2024 17:21

Ονομασία και μετονομασία οδών στην Καλαμάτα

Ονομασία και μετονομασία οδών στην Καλαμάτα

Θέμα ονομασίας και μετονομασίας οδών συζητάει σήμερα στις 8 το βράδυ, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.

Στην εισήγηση αναφέρεται ότι “η ονομασία γίνεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία λαμβάνεται ύστερα από εισήγηση του συμβουλίου κοινότητας, για κοινότητες με μόνιμο πληθυσμό άνω των 300 κατοίκων, ή του πρόεδρου κοινότητας για κοινότητες με μόνιμο πληθυσμό έως 300 κατοίκους και τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Ονομασίας και Μετονομασίας συνοικιών, οδών και πλατειών ΟΤΑ Α’ βαθμού Ν. Μεσσηνίας. Στην υπηρεσία συγκεντρώνονται αιτήματα δημοτών και συμβουλίων κοινοτήτων για ονομασία ή μετονομασία. Λαμβάνοντας υπόψη τη συνημμένη εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών με αριθμό 6 ΑΠ:8257/3-2-2020, στην οποία περιγράφεται η διαδικασία, διαβιβάζονται τα αιτήματα, καθώς και οι ανάγκες που έχουν διαπιστωθεί και παρακαλείσθε για λήψη απόφασης με την οποία να διαπιστώνεται η ανάγκη ονομασίας ή μετονομασίας οδών πλατειών και συνοικιών”.

Το θέμα της ονομασίας ή μετονομασίας οδών αφορά:

α) Αιτήματα Συμβουλίων Κοινοτήτων Μαντίνειας και Λεΐκων.

Β) Αιτήματα δημοτών για ονοματοθεσία οδών:

Κοινότητα Καλαμάτας:

1. Οδοί νότια του περιμετρικού στο ύψος των εργατικών κατοικιών Αγίας Τριάδος. 2. Οδοί στην περιοχή Καλλιθέα. 3. Οδοί πέριξ του Μηχανοστασίου Ο.Σ.Ε. 4. Οδός κάθετη στην οδό Βαγγέλη Δράκου. 5. Η συνέχεια της Αγίου Γεωργίου (Φραγκοπήγαδο). 6. Οδοί βόρεια του περιμετρικού στο ύψος της οδού Μαρίας Κάλλας. 7. Οδοί βόρεια της Λακωνικής μετά την οδό Δραχμής. 8. Οδός κάθετη στην οδό Αγίων Αναργύρων. 9. Οδός στα Ακοβίτικα. 10. Οδός μεταξύ των οδών Κίρκης και Γιάννη Ταβουλαρέα. 11. Οδός μεταξύ των οδών Αρχάγγελου Γαβριήλ και Αρχαγγέλων 12. Οδός κάθετη στην οδό Ιωάννη Ψαρρέα. 13. Οδός μεταξύ των οδών Παπανικολάου και Κορώνης. 14. Οδός στον Κορδία. 15. Οδός κάθετη στις οδούς Φαρών και Βασ. Γεωργίου. 16. Οδοί στην ευρύτερη περιοχή των Γιανιτσάνικων. 17.Οδός κάθετη στην Λεΐκων απέναντι από την οδό Αρχάγγελου Ραφαήλ.

Γ) Από την υπηρεσία:

Οδός παράλληλη στην οδό Αθηνών και κάθετη στην οδό Άριος.

Δ) Αιτήματα δημοτών για μετονομασία οδών:

Η οδός Αλαμάνας σε οδό Αγίου Ισιδώρου. Οδός στο Ασπρόχωμα με τωρινή ονομασία Αγ. Παντελεήμονος. Η οδός Άνοιξης σε οδό Ηρακλή. Η οδός Ποτίδαιας σε οδό Αγίας Κυριακής στα Ακοβίτικα. Οδός βόρεια της οδού Αύρας και νότια της οδού Παπαφλέσσα. Η οδός Παλιγγενεσίας.

Ε) Αίτηματα για ονοματοθεσία στην Κοινότητα Σπερχογείας:

Οδός κάθετη στην εθνική οδό Τρίπολης - Καλαμάτας.

ΣΤ) Ανάγκη ονοματοθεσίας στην Κοινότητα Λεΐκων.

Οδός στην Κοινότητα Λεΐκων, δίπλα από το Δημοτικό Σχολείο.

Ζ) Γενικά αιτήματα δημοτών.

Να δοθούν τα ονόματα: Ιωάννη Λιαράκου. Μάρκου και Αλέξη Ντάρα. Συνταγματάρχη Μαρδοχαίου Φριζή. Καραγκιοζοπαίχτη Θανάση Σπυρόπουλου.

(Φωτογραφία αρχείου)