Σάββατο, 01 Ιουνίου 2024 20:19

Ραβασάκια με προσαυξήσεις για παλιές οφειλές στις Δημοτικές Ενότητες Αριος, Θουρίας και Αρφαρών

Ραβασάκια με προσαυξήσεις για παλιές οφειλές στις Δημοτικές Ενότητες Αριος, Θουρίας και Αρφαρών

 

Ραβασάκια του Δήμου Καλαμάτας με προσαυξήσεις σε υψηλά και δυσβάστακτα επίπεδα, σε κάποιες περιπτώσεις, για οφειλές 12 και 14 χρόνων (από το 2010 και το 2012) σε κατοίκους χωριών των Δημοτικών Ενοτήτων Αριος, Θουρίας και Αρφαρών έχουν δημιουργήσει σοβαρό κοινωνικό ζήτημα και έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Η πρώτη περίπτωση για την οποία ενημερωθήκαμε, αφορούσε ραβασάκι δημότη που μένει στην Καλαμάτα και αφορούσε οφειλή ύδρευσης από το δεύτερο εξάμηνο του 2011, σε ακίνητό του στο Πλατύ. Η οφειλή για δύο ρολόγια ήταν συνολικά 24 ευρώ και με τις προσαυξήσεις είχε φθάσει τα 59,28 ευρώ.

Ο άνθρωπος ήταν σίγουρος ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε λάβει καμία ενημέρωση, κανένα λογαριασμό για την οφειλή του.

Από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας μας πληροφόρησαν ότι πρόκειται για οφειλή από τον πρώην Δήμο Αρφαρών, για την οποία θα έπρεπε να υπάρχει ενημέρωση από τότε (μετά την ένταξη στον Δήμο Καλαμάτας), που όμως δεν υπήρξε ποτέ, μέχρι την αρχή της εβδομάδας, οπότε έλαβε το ραβασάκι. Με την επισήμανση και την απειλή, μάλιστα, να πληρώσει μέχρι τις 31 Μαΐου, για να μην έχει και άλλη επιβάρυνση με νέα προσαύξηση!

Χθες για το θέμα αυτό δεχθήκαμε έντονες διαμαρτυρίες από τον Αγιο Φλώρο. Μεταξύ αυτών ήταν του προέδρου της Κοινότητας Δημήτρη Χρονόπουλου που τόνισε ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα στο χωριό, με ραβασάκια που φθάνουν ακόμα και τα 1.500 και 2.000 ευρώ!!, ενώ η αρχική οφειλή ήταν 500 ευρώ. Και όπως σημείωσε όλα τα προηγούμενα χρόνια οι κάτοικοι του Αγίου Φλώρου δεν είχαν ενημέρωση για τις οφειλές τους.

Μάλιστα, σε μια περίπτωση κάτοικος του χωριού που είχε κρατήσει όλα αυτά τα χρόνια τις αποδείξεις, διαπίστωσε ότι είχε πληρώσει την οφειλή του, την οποία τώρα του ζητούν να ξαναπληρώσει με δυσβάστακτο “καπέλο”.

Οι άνθρωποι φωνάζουν ότι για όλο αυτό το ζήτημα δεν ευθύνονται και τονίζουν πως είναι ντροπή και πρόκληση να τους ζητείται τώρα από τον Δήμο Καλαμάτας, να πληρώσουν οφειλές που δεν γνώριζαν, με τεράστιες και απαγορευτικές προσαυξήσεις.

Γ.Σ.