Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2024 07:54

Συνάντηση Γεωργακοπούλου με Ξυγκώρο για το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης

Συνάντηση Γεωργακοπούλου με Ξυγκώρο για το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης

 

Συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλη Ξυγκώρο πραγματοποίησε η δήμαρχος Οιχαλίας Γιώτα Γεωργακοπούλου, ενόψει της έναρξης του προγράμματος προώθησης στην απασχόληση, στο πλαίσιο του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ).

Το πρόγραμμα αφορά στην κατάρτιση και πρακτική εκπαίδευση 500 ωφελουμένων στον Δήμο Οιχαλίας, με στόχο τον μετασχηματισμό του προσωπικού.

“Η περιοχή έχει μια μεγάλη ευκαιρία να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί σε πολλά επίπεδα με την προοπτική της αντιμετώπισης και του δημογραφικού προβλήματος να βρίσκεται στο επίκεντρο και τον δήμο μας να εκμεταλλεύεται όλα τα εργαλεία τα οποία παρέχονται σε αυτήν την κατεύθυνση”, ανέφερε η δήμαρχος Γιώτα Γεωργακοπούλου, η οποία επεσήμανε πως η συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας είναι απόλυτη, προκειμένου να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγ. Ξυγκώρος τόνισε πως η αξιοποίηση του ΣΔΑΜ αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα και για την επιχειρηματική κοινότητα, καθώς θα δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης στον δήμο και την ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τη δήμαρχο και τα στελέχη του δήμου για τη στήριξη, την προώθηση των διαδικασιών και την ενεργοποίηση κι ενημέρωση των πολιτών και επιχειρηματιών του δήμου.