Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2024 20:27

Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης: Νέα αποχώρηση μειοψηφίας για τη μη παραχώρηση γραφείου

Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης: Νέα αποχώρηση μειοψηφίας για τη μη παραχώρηση γραφείου

 

Αποχώρησε και πάλι, για 2η συνεχόμενη φορά, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, το απόγευμα της Τετάρτης, η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία της που ο δήμαρχος δεν της έχει παραχωρήσει ακόμα γραφείο, για να ασκεί τον αντιπολιτευτικό της ρόλο.

Ανακοινώνοντας την αποχώρηση και απευθυνόμενος στον δήμαρχο Γιώργο Αθανασόπουλο, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κώστας Γεωργακόπουλος ανέφερε ότι “είναι δημοκρατική υποχρέωσή σας προς το Σώμα και τον κόσμο που έχει εκλέξει τη δημοτική αρχή και έχει δώσει ρόλους σε συμπολίτευση και αντιπολίτευση”. Και ζήτησε την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για να δώσουν συνέντευξη Τύπου την άλλη εβδομάδα.

Απαντώντας, ο δήμαρχος Γ. Αθανασόπουλος είπε ότι η μειοψηφία έχει την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για να συνέρχεται και χαρακτήρισε αδιανόητη και απαράδεκτη τη συμπεριφορά της. Διαβάζοντας τον νόμο, ανέφερε ότι η δημοτική αρχή μπορεί να παραχωρεί χώρο στη μειοψηφία, εφόσον το επιτρέπουν οι υπηρεσιακές ανάγκες και πρόσθεσε πως δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος στο Δημαρχείο και ότι προτεραιότητα είναι η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών.

Συνεχίζοντας, ο δήμαρχος ζήτησε από τους συμβούλους της μειοψηφίας να έχουν υπομονή, αφού σχεδιάζει την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών και σε λίγους μήνες θα τελειώσει το έργο στο Φιλοσοφικό Κέντρο.

“Εχετε υποχρέωση να συμμετέχετε στα Δημοτικά Συμβούλια”, στηλίτευσε, μάλιστα, τη μειοψηφία ο Γ. Αθανασόπουλος.

Ανταπαντώντας, ο Κ. Γεωργακόπουλος παραδέχθηκε ότι “βεβαίως δεν είναι καλό για την ίδια δημοκρατία” και σημείωσε πως “το φέραμε από την αρχή και δεν το λύσατε. Είστε δεύτερη 4ετία δήμαρχος. Με εξόργισε η δικαιολογία ότι έχετε αντιδημάρχους στον διάδρομο”.

Ο δήμαρχος συνέχισε την επίπληξη, λέγοντας ότι και σε άλλους δήμους που έχουν το ίδιο ζήτημα, οι αντιπολιτεύσεις δεν κάνουν το ίδιο.

Τέλος, τον δήμαρχο επέκρινε ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Κώστας Μαλιώτης, αναφέροντας ότι “είναι απαράδεκτο ο δήμαρχος να παίζει με το μυαλό και τη νοημοσύνη μας. Ρίχνει τις ευθύνες σε μας, ενώ η ευθύνη ανήκει στον ίδιο”.

Γ.Σ.