Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024 18:14

Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας: Αρνητική απόφαση για τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου Γαργαλιάνων

Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας: Αρνητική απόφαση για τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου Γαργαλιάνων

 

Τη μη τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου Γαργαλιάνων (Ο.Τ. 12) ως προς τη χρήση γης και συγκεκριμένα για αλλαγή χρήσης από χώρο γυμνασίου-λυκείου σε αθλητικό χώρο, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας.

Και αυτό παρά το γεγονός ότι τη συγκεκριμένη τροποποίηση είχε ζητήσει τόσο το προηγούμενο όσο και το σημερινό Κοινοτικό Συμβούλιο Γαργαλιάνων.

Με τη μη τροποποίηση τμήματος εμβαδού 8.012,89 τ.μ. που προορίζεται για σχολική μονάδα διαφώνησαν τόσο οι παρατάξεις των αντιπολιτεύσεων όσο και ο πρόεδρος της Δ.Κ. Γαργαλιάνων Αριστομένης Καραχάλιος, που προέρχεται από την παράταξη της πλειοψηφίας.

Τη θέση της δημοτικής αρχής εξέφρασε ο αντιδήμαρχος Αντώνης Βλάχος τονίζοντας πως για τον συγκεκριμένο χώρο έχει ξεκινήσει από παλιά μελέτη για τη δημιουργία γυμνασίου, την οποία ο δήμος θα προχωρήσει και θα επικαιροποιήσει, σημειώνοντας παράλληλα πως για να αλλάξει χρήση θα χρειαστούν πέντε χρόνια, ενώ ο χώρος δεν επαρκεί ούτε για να γίνει ένα ολοκληρωμένο στάδιο για την πόλη.

Από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης ο Ανδρέας Φωτόπουλος αναρωτήθηκε «όταν υπάρχουν αποφάσεις από δύο Τοπικά, πώς εμείς θα πούμε όχι στην αλλαγή;», ενώ εξέφρασε επιφυλάξεις κατά πόσο η μελέτη για την κατασκευή γυμνασίου στον συγκεκριμένο χώρο μπορεί να υλοποιηθεί.

Ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας Άκης Κατρίτσης τόνισε πως «αν μείνει όπως έχει το θέμα θα μείνει ανοιχτό για πολλά χρόνια, όπως έχει γίνει και μέχρι τώρα. Το τωρινό και το προηγούμενο Τοπικό Συμβούλιο συμφώνησαν και λένε πάρτε μια απόφαση γιατί δεν έχουμε ούτε το ένα ούτε το άλλο (γυμνάσιο και στάδιο). Παραπέμπετε το έργο στις καλένδες» σημείωσε συμπληρώνοντας πως η περιοχή έχει ομάδα στη Γ’ εθνική και δε θα έχει γήπεδο να παίξει, «ούτε μπορούμε να αγνοούμε αποφάσεις των Τοπικών Συμβουλίων».

Η Κατερίνα Τσιγκάνου τόνισε πως η απόφαση να γίνει εκεί γυμνάσιο δεν έχει προχωρήσει, ούτε έχει κριθεί αν υπάρχει ανάγκη για νέο σχολείο. Πρότεινε να δοθεί ένα χρονικό περιθώριο ώστε να κρίνει η Τεχνική Υπηρεσία ή οι «Κτιριακές Υποδομές» αν το υπάρχον κτήριο του Γυμνασίου είναι επισκευάσιμο ή ασύμφορο και τότε να παρθούν αποφάσεις για το τι θα γίνει.

Ο πρόεδρος της Δ.Κ. Γαργαλιάνων Αριστομένης Καραχάλιος σημείωσε πως η τότε απόφαση του Δήμου Γαργαλιάνων κατέστρεψε την περιοχή και η νέα δημοτική αρχή πάει να κάνει ένα νέο λάθος: «Κάθε έργο είναι καλοδεχούμενο, αρκεί να έχει θετικό αποτέλεσμα και αυτό δεν θα έχει, κοιτάτε το χθες και όχι το αύριο. Δεν μπορεί να γίνει στο χώρο αυτό και γυμνάσιο - λύκειο και αθλητικό στάδιο». Αναρωτήθηκε επίσης πώς από τη στιγμή που η πολιτεία δίνει ένα εκατομμύριο για επισκευή του Γυμνασίου θα χρηματοδοτήσει στη συνέχεια και την κατασκευή νέου, «πρέπει να γίνει αλλαγή χρήσης και εκεί να γίνει στάδιο».

Ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Τσαφαράς τόνισε πως η μελέτη για το γυμνάσιο είναι ελλιπής και παλιά. «Πρέπει να δούμε ποια χρήση χρειάζεται στο χώρο. Αν πάρετε απόφαση για μη αλλαγή χρήσης το θάβετε για τα επόμενα χρόνια, ενώ δεν μπορούμε να αγνοούμε τις θέσεις των Τοπικών Συμβουλίων».

Κ.Μπ.