Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2024 21:03

Επιστολή Δημ. Γιαννημάρα για τη μονάδα αφαλάτωσης στη Μάνη

Επιστολή Δημ. Γιαννημάρα για τη μονάδα αφαλάτωσης στη Μάνη

Στις 27 Ιουλίου 2024 ημέρα Σάββατο στη σελίδα 13 “τοπικές ειδήσεις της έγκριτης εφημερίδας σας, είδε το φως της δημοσιότητας ανακοίνωση των κ.κ. περιφερειάρχη Πελοποννήσου και δημάρχου Δυτικής Μάνης για το θέμα “μονάδα αφαλάτωσης υφάλμυρου νερού στον Άγιο Νικόλαο”.

Εφτά μήνες μετά το τέλος της δημαρχοντίας μου στη Δυτική Μάνη δεν είχα καμία συμμετοχή στα εκεί δρώμενα ούτε και σκόπευα να έχω. Θέματα όμως ηθικής τάξεως είναι για μένα πρωταρχικής σημασίας γι’ αυτό και προβαίνω σ ’αυτή την ανακοίνωση μου και εξηγούμαι.
Ένα έργο για να υλοποιηθεί θέλει το όραμά του, τη μελέτη του, τη χρηματοδότηση του, τη δημοπράτηση του και τέλος την υλοποίηση του με την υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο.
Για το παραπάνω αναφερόμενο έργο ο πρώην περιφερειάρχης κ. Νίκας Παναγιώτη και ο πρώην δήμαρχος Δυτικής Μάνης Δημήτριος Γιαννημάρας συνεργάστηκαν και υλοποίησαν το έργο έως την ανάδειξη του αναδόχου γιατί έληξε η θητεία τους.
Δεν είναι θέμα ηθικής τάξεως λοιπόν και θα’ πρεπε ν’ ακουστεί έστω και τυπικά το όνομα τους για τον οραματισμό τους αλλά και την αγωνία και την προσπάθεια τους αφού τελικά το έργο στην ουσία τους ανήκει;
Μήπως όμως κάνω κάποιο λάθος; Θα περιμένω ένα έγγραφο με την υπογραφή τους εκτός φυσικά της σύμβασης. Ερωτώ όμως δεν έχει συνέχεια η Τ.Α; Δεν πρέπει να αναγνωρίζεται η οποιαδήποτε προσπάθεια και το οποιοδήποτε έργο που υλοποιήθηκε από κάποιον προηγούμενο υπεύθυνο της Τ.Α. και να γίνει θετική η αρνητική κριτική;
Πότε αναδείχθηκε ο ανάδοχος και πότε υπεγράφη η σύμβαση; Αναμένω απάντηση και επιθυμία μου είναι να μην χρειαστεί να βγω στη δημοσιότητα για κάποιο άλλο θέμα.

Ευχαριστώ
Δημήτριος Γιαννημάρας
Πρώην δήμαρχος Δυτικής Μάνης