Τρίτη, 27 Αυγούστου 2024 17:20

Καταγγελία για μη πληρωμή 83 ωφελούμενων σε πρόγραμμα κατάρτισης

Καταγγελία για μη πληρωμή 83 ωφελούμενων σε πρόγραμμα κατάρτισης

 

Καταγγελία για μη πληρωμή 83 ωφελούμενων στο πρόγραμμα “Κατάρτιση και απόκτηση εργασιακής επαγγελματικής εμπειρίας μέσω πρακτικής άσκησης” στη Μάνη, έφθασε και στην “Ε”.

Πρόκειται για πρόγραμμα που υλοποιήθηκε μέσω χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, στο οποίο, σύμφωνα με την καταγγελία, “συμμετείχαν 108 άτομα τον Δήμων Δυτικής και Ανατολικής Μάνης, φτωχοί άνεργοι που ήλπιζαν να αποκτήσουν πολύτιμη εργασιακή εμπειρία και δεξιότητες μέσω πρακτικής άσκησης. Από αυτούς, οι 83 ολοκλήρωσαν επιτυχώς το πρόγραμμα και δικαιούνται την αποζημίωση που προβλεπόταν. Παρά την ολοκλήρωση του προγράμματος και την καταβολή των σχετικών πληρωμών στους υπεύθυνους φορείς, οι ωφελούμενοι, μεταξύ των οποίων και οικογένειες ΑμεΑ, δεν έχουν λάβει τα χρήματα που τους αναλογούν. Το συνολικό ποσό που δεν έχει καταβληθεί ανέρχεται στα 164.221,01 ευρώ”.

Στην καταγγελία αναφέρεται πως “παρότι ο δήμαρχος Ανατολικής Μάνης έχει δώσει εντολή για την πληρωμή των ωφελούμενων, ο αναπληρωτής προϊστάμενος του Τμήματος Προϋπολογισμού, Λογιστηρίου και Προμηθειών αρνείται να εγκρίνει την πληρωμή, καθυστερώντας αδικαιολόγητα τη διαδικασία. Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές μας να επικοινωνήσουμε με τους υπεύθυνους, οι απαντήσεις που λάβαμε ήταν ανεπαρκείς και ασαφείς, αφήνοντάς μας χωρίς καμία συγκεκριμένη δέσμευση για την άμεση καταβολή των χρημάτων.
Η αδικαιολόγητη αυτή καθυστέρηση έχει προκαλέσει σοβαρά οικονομικά προβλήματα στους συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων των ευάλωτων ομάδων, όπως οι οικογένειες ΑμεΑ, οι οποίοι βασίστηκαν σε αυτήν την αποζημίωση για την κάλυψη βασικών αναγκών τους.
Η έλλειψη υπευθυνότητας και η αδιαφορία που έχουμε αντιμετωπίσει μας αναγκάζει να απευθυνθούμε δημόσια στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, με την ελπίδα ότι η δημοσιοποίηση αυτού του ζητήματος θα ασκήσει την απαραίτητη πίεση στους αρμόδιους φορείς, ώστε να καταβληθούν άμεσα τα χρήματα που δικαιούμαστε. Καλούμε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να αναδείξουν αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση και αποκατάσταση της αδικίας εις βάρος μας”.