Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2024 08:24

Καλαμάτα: Υπογράφηκε η σύμβαση για αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης

Καλαμάτα: Υπογράφηκε η σύμβαση για αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης

Υπογράφηκε χθες Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, στο Δημαρχείο, η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης στην Καλαμάτα - γ’ φάση, μήκους 26,5 χιλιομέτρων, προϋπολογισμού 3 εκ. ευρώ, παρουσία του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου.

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος και ο νόμιμος εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας “ΑλέξανδροςΑ.Ε.”. Το έργο που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Πελοπόννησος 2021-2027”, θα υλοποιηθεί με έκπτωση 10%.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τη ΔΕΥΑΚ, το έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στην Καλαμάτας - γ’ φάση, αφορά την αντικατάσταση παλαιών αγωγών από PVC που παρουσιάζουν συχνές βλάβες και τμήματος των πεπαλαιωμένων χυτοσιδηρών σωλήνων, σε κεντρικά σημεία της πόλης. Επίσης, στο έργο συμπεριλαμβάνονται και οι μεταφορές των παροχών ύδρευσης από τα παλαιά στα νέα δίκτυα και όλες οι συνδεσμολογίες για τη σωστή λειτουργία των νέων δικτύων. Οι προτεινόμενοι αγωγοί προβλέπεται να κατασκευαστούν από σωλήνες πολυαιθυλενίου 10 atm και 16 atm. Το συνολικό μήκος των αγωγών που θα κατασκευαστούν ανέρχεται σε 26,487 χιλιόμετρα.

Με βάση την ίδια ενημέρωση, με την υλοποίηση του έργου αναμένεται να εξασφαλιστεί επαρκής παροχή πόσιμου νερού στις υποδομές, αποθήκευσης και διανομής, ενώ η εξοικονόμηση πόσιμου νερού και ενέργειας που θα επιτευχθεί θα είναι ιδιαιτέρως σημαντική.

 

ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ

Το έργο της γ’ φάσης που είχε δημοπρατηθεί από το 2021 και είχε μπλέξει σε δικαστικές  αντιπαραθέσεις ενδιαφερόμενων εταιρειών (η εταιρεία “Αλέξανδρος ΑΕ” είναι ο τρίτος κατά σειρά μειοδότης του διαγωνισμού), περιλαμβάνει τις ακόλουθες περιοχές:

Το Ιστορικό Κέντρο (Αιπύτου, Ηφαίστου, Αμφείας, Ιθώμης, Γερμανού, Διός Ιθωμάτα, Κουτσομητοπούλου, Αγίου Παντελεήμονος, Παπάζογλου, Μπενάκη, Αγίου Ιωάννη, Κυριακού, Γορτυνίας, Υπαπαντής). Και ακόμα Σπάρτης (από την πλατεία Οθωνος μέχρι τη γέφυρα στο υπό κατασκευή Ανοιχτό Θέατρο), Κουμουνδουράκη, Μπούτση, Φάριος, Πατριάρχη Προκοπίου, Μυστρά, τον δρόμο ανατολικά από τη μονή Παναγουλάκη, Σπάρτης (πάνω από το στρατόπεδο έως τη δεξαμενή στον Αγιο Γεώργιο).

Το κέντρο της πόλης, οδούς Φραντζή, Νέδοντος, Γιατράκου, Χρυσάνθου Παγώνη, Σιδηροδρομικού Σταθμού, Μητροπέτροβα, Αντωνοπούλου κλπ.

Νότια της οδού Βασιλ. Γεωργίου, Αριστοδήμου, Βασιλ. Ολγας, Σοφίας, Αμαλίας και Κωνσταντίνου

Φαρών από Βασιλ. Γεωργίου μέχρι Πλάτωνος, Ακρίτα και Μεγάλου Αλεξάνδρου από Βασιλ. Γεωργίου μέχρι Κοραή.

Ανατολικά της Παλαιολόγου από Νικηταρά και κάτω και Γιαννιτσάνικα, την οδό Λακωνικής από Ιλάρχου Κουρκουτά μέχρι τις εργατικές κατοικίες στον Κήπο του Αλλάχ.

Το Νησάκι, οδούς Ψαρών, Θεμιστοκλέους, Μακεδονίας και τμήματα των οδών Ξενοφώντος, Υδρας, Δημοσθένους, Σόλωνος, Αριστείδου,Δαμοφώντος,

Τέλος, και τμήμα στη μαρίνα, την οδό Σαλαμίνος.

Γ.Σ.