Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2024 08:55

Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης: Ετοιμασίες και προτάσεις για το πανηγύρι

Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης: Ετοιμασίες και προτάσεις για το πανηγύρι

Διαβεβαιώσεις ότι θα τηρηθούν όλα όσα προβλέπονται και θα είναι ασφαλής η λειτουργία του λούνα παρκ στο πανηγύρι της Μεσσήνης, έδωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Αθανασακόπουλος στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής, στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης.

Ενημέρωσε, επίσης, ότι θα υπάρχουν βελτιώσεις στη φετινή λειτουργία του πανηγυριού.

Τις απαντήσεις αυτές έδωσε ο αντιδήμαρχος σε ερώτηση - παρέμβαση του συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Κώστα Κατσούλη που είχε κατατεθεί γραπτώς, καθώς απουσίαζε από τη συνεδρίαση.

Αναλυτικά, ενημερώνοντας για την άδεια του λούνα παρκ που θα στηθεί και φέτος στο βόρειο πάρκινγκ της πλατείας και σε τμήμα της πλατείας, ο Δ. Αθανασακόπουλος είπε ότι αφού κατατεθεί η σχετική αίτηση στον δήμο, 3μελές κλιμάκιο μηχανικών του δήμου, δύο πολιτικοί κι ένας μηχανολόγος μηχανικός ελέγχει τις  υπεύθυνες δηλώσεις και τις διάφορες εκθέσεις από μηχανολόγο - ηλεκτρολόγο του αναδόχου. Αυτά λαμβάνει υπόψη της η επιτροπή και αν είναι όλα εντάξει, δίνει άδεια προσωρινής λειτουργίας, με όρους και προϋποθέσεις που πρέπει να τηρηθούν, μέχρι το τέλος του πανηγυριού.

Ο αντιδήμαρχος επεσήμανε ότι η επιτροπή ζητάει 15 έγγραφα - εγκρίσεις κι κάνει κι επιτόπιο έλεγχο.

Η σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Ελένη Δουρούμη που απηύθυνε σχετικό αίτημα, παρατήρησε πως “προηγείται η ασφάλεια των παιδιών μας”.

Ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Δημήτρης Καλοφωλιάς ενημέρωσε ότι ο ανάδοχος του λούνα παρκ ορίζει τεχνικό ασφαλείας, “που είναι υπεύθυνος για όλα αυτά που ζητάτε” και βεβαίωσε πως χωρίς τεχνικό δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Η σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Σοφία Γιάνναρη ρώτησε αν έχουν γίνει βελτιώσεις για τη λειτουργία του πανηγυριού, λιγότερο από ένα μήνα πριν την έναρξή του.

 

ΝΕΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΝΤΟΥΖΙΕΡΕΣ

Ο κ. Αθανασόπουλος απάντησε ότι έχουν ξεκινήσει την διαδικασία να προμηθευτούν 4 νέες τουαλέτες και 4 νέες ντουζιέρες, καθώς έχουν γκρεμίσει τις παλιές τσιμεντένιες τουαλέτες.

Παρατήρησε πως το αίτημα για στέγαστρα είναι μια άλλη διαδικασία, τα οποία θα μπορούν να αξιοποιηθούν και για άλλες δράσεις.

Ενημέρωσε ότι σε χώρους που ήταν χώμα και χαλίκια, τους έχουν στρώσει με το υπόλειμμα πίσσας από το έργο των ασφαλτοστρώσεων και πρόσθεσε ότι του χρόνου που θα λειτουργήσει η υπογειοποίηση του ηλεκτρικού δικτύου, θα αφήσουν αναμονές για δύο πίλαρ, για ασφαλέστερη ηλεκτροδότηση.

Τέλος, ο αντιδήμαρχος εκτίμησε ότι το πανηγύρι της Μεσσήνης είναι από τα πιο οικονομικά πανηγύρια της Πελοποννήσου, πληροφόρησε πως μέχρι τώρα έχει καλυφθεί το 1/3 από τις συνολικά 328 θέσεις του πανηγυριού.

* Νωρίτερα, στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, σε παρέμβασή του ο πρόεδρος της Κοινότητας Μαυρομματίου Παμίσου Κυριάκος Πατρινιός σημείωσε ότι “θα πρέπει να βελτιώσουμε τον χώρο του πανηγυριού. Να τον κάνουμε στεγαζόμενο χώρο, με καταστήματα για τους εμπόρους με τις παράγκες, που θα έχουν δωμάτιο, τουαλέτα, να μπορεί ένας άνθρωπος να κάνει ένα μπάνιο”.

Ανέφερε πως ο δήμος πρέπει να κάνει μελέτη και να βρει χρήματα, επισημαίνοντας ότι “έτσι θα είμαστε πρότυπο για την οργάνωση πανηγυριών”.

Ακόμα, ο κ. Πατρινιός πρότεινε να γίνει πιο οικονομικό το πανηγύρι για τους εμπόρους. Και παρουσιάζοντας στοιχεία του 2022, είπε ότι ένας έμπορος πληρώνει 840 ευρώ τη θέση, 456 το στέγαστρο και 311 ευρώ ΦΠΑ. Παρατήρησε ότι με τον στεγαζόμενο χώρο θα γλυτώσει κάποιος τα χρήματα για το στέγαστρο και τον κίνδυνο ζημιάς από ανεμοστρόβιλο.

Γ.Σ.