Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2024 22:15

Δήμος Καλαμάτας: Πάγια προκαταβολή 500 ευρώ στα σχολεία για έκτακτες ανάγκες

Δήμος Καλαμάτας: Πάγια προκαταβολή 500 ευρώ στα σχολεία για έκτακτες ανάγκες

 

Με τη διαδικασία της πάγιας προκαταβολής των 500 ευρώ θα λειτουργήσουν τα σχολεία του Δήμου Καλαμάτας.

Ηδη, έχει εκδοθεί σχετική απόφαση του Αν. υπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου για την προκαταβολή αυτή αποκλειστικά για την αντιμετώπιση έκτακτων λειτουργικών δαπανών. Σύμφωνα με την απόφαση, με τα χρήματα αυτά ο υπόλογος για τη διαχείρισή τους, δηλαδή ο/ Διευθυντής/ντρια ή ο προϊστάμενος/η μπορεί να αντιμετωπίζει λειτουργικές ανάγκες της σχολικής του μονάδας, αν η αντιμετώπιση αυτής της δαπάνης δεν έχει προβλεφθεί από τον οικείο δήμο. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα χθες στη Δημοτική Επιτροπη η σύσταση παγίας προκαταβολής σχολικών μονάδων Δήμου Καλαμάτας και ορισμός υπολόγων.

Η αντιδήμαρχος Πιπίνα Κουμάντου διευκρίνισε πως όταν καταναλώνονται τα χρήματα αυτά, θα ανανεώνονται με το ίδιο ακριβώς ποσό. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλης Τζαμουράνης έθεσε το ερώτημα σχετικά με τον τρόπο που θα δίνονται τα επόμενα 500 ευρώ όταν τελειώνουν τα προηγούμενα.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και η αρμόδια αντιδήμαρχος εξήγησαν πως ο Δήμος θα καλύπτει από καύσιμα και καθαριστικά μέχρι γραφική ύλη και ρεύμα, με το ποσό των 500 ευρώ να προορίζεται στα σχολεία αν προκύψει κάτι έκτακτο, όπως το σπάσιμο ενός τζαμιού ή η επισκευή του φωτοτυπικού. Ως προς την χορήγηση του νέου ποσού, ο Θανάσης Βασιλόπουλος ξεκαθάρισε πως θα γίνεται σύμφωνα με τις ανάγκες του εκάστοτε σχολείου. Στα ονόματα των υπολόγων θα εκδοθούν τα εντάλματα και θα ενεργούν τις πληρωμές, σε βάρος της πάγιας προκαταβολής χωρίς να απαιτούνται έγγραφες εντολές του δημάρχου ή άλλου μονοπρόσωπου ή συλλογικού οργάνου του δήμου.

Τ.Αν.