Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2024 09:10

ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΖΗΤΕΙ Η ΔΕΥΑΚ: Θολό, μη πόσιμο νερό σε περιοχές της Καλαμάτας

ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΖΗΤΕΙ Η ΔΕΥΑΚ: Θολό, μη πόσιμο νερό σε περιοχές της Καλαμάτας

Πολύ σοβαρό ζήτημα με θολό νερό, ακατάλληλο για πόσιμο, υπάρχει σε διάφορες περιοχές της Καλαμάτας.

Και απασχολεί πάρα πολύ τη ΔΕΥΑΚ, που αναζητεί την αιτία του προβλήματος. Αυτό παραδέχθηκε κι επεσήμανε στην “Ε” ο γενικός διευθυντής της επιχείρησης Μιχάλης Βασιλειάδης.

Ειδικότερα, ασχοληθήκαμε χθες με το ζήτημα, όταν αναγνώστης μας - κάτοικος της πόλης (Μπουλούκου και Κουτήφαρη) μας έφερε ένα μπουκάλι νερό θολό, με χώμα, από τη βρύση του σπιτιού του και παρατήρησε διαμαρτυρόμενος πως αυτή η εικόνα εμφανίζεται κατά καιρούς, αλλά τώρα τελευταία με μεγάλη συχνότητα. Επεσήμανε, μάλιστα, ότι το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και άλλοι κάτοικοι στην περιοχή.
Με το μπουκάλι αυτό πήγαμε στον γενικό διευθυντή της ΔΕΥΑΚ, ο οποίος χωρίς να μασάει τα λόγια του, αναγνώρισε τη σοβαρότητα του προβλήματος και σημείωσε ότι καταγράφεται σε διάφορες περιοχές της Καλαμάτας, από την Παραλία μέχρι το νέο Δημαρχείο και αλλού.
“Κάνουμε εκκενώσεις του δικτύου ύδρευσης ή φτιάχνουμε εκκενωτήρια με μια βάνα στο δίκτυο ομβρίων”, μας ενημέρωσε ο κ. Βασιλειάδης, για να καθαρίσει το νερό.
Επεσήμανε ότι αυτή η κατάσταση τους έχει απασχολήσει πάρα πολύ και το αμέσως επόμενο διάστημα θα εξετάσουν να δουν τι γίνεται στη δεξαμενή του Κάστρου και στο δίκτυο, θα ψάξουν παντού να δουν τι γίνεται.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚ

Γ.Σ.