Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2024 20:31

Αναδίπλωση από ΔΕΥΑΚ: Αυτονόητο ότι δεν πίνεται το θολό νερό

Αναδίπλωση από ΔΕΥΑΚ: Αυτονόητο ότι δεν πίνεται το θολό νερό

  

Αναδίπλωση από την πλευρά της ΔΕΥΑΚ αναφορικά με την καταλληλότητα του θολού νερού για οικιακή και επαγγελματική χρήση σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του γενικού διευθυντή της Δημοτικής Επιχείρησης Μιχάλη Βασιλειάδη.

Συγκεκριμένα ο κ. Βασιλειάδης μιλώντας χθες στη ραδιοφωνική εκπομπή “Πρωινό στον αέρα” της ΕΡΤ Καλαμάτας και στους δημοσιογράφους Κώστα Γαζούλη και Βαγγέλη Ποτέα μεταξύ άλλων υποστήριξε πως είναι αυτονόητο ότι οι δημότες όπου το νερό είναι θολό τότε σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το πίνουν. Διευκρίνισε πάντως, ότι πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά που έχουν ενδείξεις από τι προκαλούνται και σύντομα θα είναι σε θέση να κάνουν και ανακοινώσεις. Ξεκαθάρισε πάντως, ότι αν κάποιος πιει νερό από μια βρύση που πριν λίγες μέρες έβγαζε το νερό θολό, δε θα έχει κανένα πρόβλημα (εφόσον έχει καθαρίσει), αφού δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη μόλυνση του νερού που υδροδοτεί την πόλη της Καλαμάτας.

Παράλληλα, επισήμανε ότι είναι σε πλήρη εξέλιξη όλες οι εργασίες αντικατάστασης των παλιών σωλήνων της πόλης, με το δίκτυο να εκσυγχρονίζεται, ενώ πρόσθεσε ότι έχουν προγραμματιστεί και νέες γεωτρήσεις για να ενισχυθεί η ποσότητα του νερού που υδρεύει την πόλη και να μην έρθουμε και το επόμενο καλοκαίρι αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να ξεμείνουμε από νερό.