Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2024 13:34

Έργα στο Εμπορικό Κέντρο της Μεσσήνης: Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Δημητρίου Κούτσικα

Έργα στο Εμπορικό Κέντρο της Μεσσήνης: Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Δημητρίου Κούτσικα

Διακοπή της κυκλοφορίας λόγω εργασιών πραγματοποιείται και πάλι στη Μεσσήνη, στην οδό Δημητρίου Κούτσικα (Μπούκας) από σήμερα 9 έως τις 15 Οκτωβρίου.

Από τον δήμο ανακοινώνεται ότι λόγω της επανεκκίνησης των προγραμματισμένων εργασιών του έργου ανάπλασης του Εμπορικού Κέντρου Μεσσήνης της πράξης “Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Μεσσήνης”, θα γίνει διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Δημ. Κούτσικα (Μπούκας) από σήμερα Τετάρτη έως και την Τρίτη 15 Οκτωβρίου, από το ύψος της οδού Κολοκοτρώνη έως την οδό Εθνάρχου Μακαρίου. Σε περίπτωση που οι εργασίες ολοκληρωθούν νωρίτερα, η οδός Δημ. Κούτσικα θα δοθεί στην κυκλοφορία πριν από τον προκαθορισμένο χρόνο.
Να υπενθυμίσουμε ότι οι προηγούμενες εργασίες στην οδό Κούτσικα - ο δρόμος με τη μεγαλύτερη    κι εμπορική κίνηση της πόλης - είχαν γίνει μέσα στο καλοκαίρι, τον Ιούλιο και το γεγονός αυτό είχε προκαλέσει γκρίνιες και διαμαρτυρίες από επαγγελματίες, καθώς κι έντονη κριτική κι επικρίσεις από τη μειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Από τις 3 Αυγούστου, η οδός Δημητρίου Κούτσικα (Μπούκας) είχε δοθεί ξανά στην κυκλοφορία και αναμενόταν να κλείσει ξανά το τμήμα της προς τον εθνικό δρόμο, για συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το έργο του Open Mall στη Μεσσήνη.
Μιλώντας στην “Ε” ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος είχε επισημάνει ότι πέρα από την ανάπλαση των πεζοδρομίων, έγινε έργο εγκατάστασης δικτύου ομβρίων και αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της οδού. Είχε προηγηθεί η υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ και η αναβάθμιση των πεζοδρομίων, ενώ έχει τοποθετηθεί καινούργιος φωτισμός και απομακρύνθηκαν τα εναέρια φώτα.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο σε απαντήσεις προς τη μειοψηφία είχε αναφερθεί πως πρόκειται για έργο συγχρηματοδοτούμενο με αυστηρό χρονοδιάγραμμα, που πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου, για έργο που θα αναβαθμίσει την περιοχή και την πόλη.
Γ.Σ.