Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2024 12:20

Προχωρά το έργο της αποχέτευσης Πεταλιδίου

Προχωρά το έργο της αποχέτευσης Πεταλιδίου

“Το έργο της αποχέτευσης Πεταλιδίου δουλεύεται εδώ και ένα μήνα με πολύ καλό ρυθμό”, επεσήμανε στην “Ε” ο δήμαρχος Μεσσήνης Γ. Αθανασόπουλος.

Παρατήρησε πως “οι επιβλέποντες είναι κάθε μέρα εκεί” και ανακοίνωσε ότι “στην επόμενη Δημοτική Επιτροπή θα δημοπρατήσουμε και τη μονάδα επεξεργασίας των λυμάτων.

Το έργο των δικτύων της αποχέτευσης είναι προϋπολογισμού 11 εκ. ευρώ τα δίκτυα και αυτό της μονάδας του βιολογικού καθαρισμού 4 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον δήμαρχο, η μονάδα θα γίνει στο Τζάνε σε οικόπεδο που είχε κάνει προσφορά ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος

Μέσα στην επόμενο 10ήμερο ο Γ. Αθανασόπουλος αναμένεται να επισκεφθεί το Πεταλίδι με τους επιβλέποντες και τον εργολάβο και να προβεί σε ενημερωτικές ανακοινώσεις για το έργο.

* Η σύμβαση για το έργο της αποχέτευσης Πεταλιδίου υπογράφηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2023, με ποσό πάνω από 5,6 εκ. ευρώ και χρόνο υλοποίησης 24 μήνες από την ολοκλήρωση ελέγχου της μελέτης.

Στην 3η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης την Παρασκευή 28 Ιουνίου, είχε επισημανθεί ότι η έναρξη της κατασκευής του έργου είχε μπλέξει στις αντιρρήσεις του εργολάβου που ζητούσε να γίνουν και άλλες αναγνωριστικές τομές,

Το θέμα είχε θέσει προς συζήτηση ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Διονυσόπουλος, ο οποίος είχε πει ότι “έχουν γίνει κάποια έργα με υλικά και το έργο είναι στον αέρα” και είχε ρωτήσει “πως πάνε οι εργασίες και που βρισκόμαστε;”.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σπύρος Κοντοθανάσης είχε ενημερώσει για τον έλεγχο εφαρμοσιμότητας της μελέτης από τον ανάδοχο, που είχε ζητήσει να κάνει 275 αναγνωριστικές τομές για τα δίκτυα ύδρευσης και ομβρίων, ενώ η υπηρεσία του είχε απαντήσει να κάνει 45 τομές σε 60 ημέρες.

Γ.Σ.