Σάββατο, 08 Μαρτίου 2014 07:24

Νίκας - Μάκαρης και πιθανόν Κοσμόπουλος

Γράφτηκε από την

Οριστικοποιείται το σκηνικό για τις δημοτικές εκλογές στην Καλαμάτα, ενδεχομένως και μέσα στην εβδομάδα. Ο νυν δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας το ερχόμενο Σάββατο δίνει ουσιαστικά το εναρκτήριο λάκτισμα με την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας αλλά και των προσώπων του συνδυασμού του ή μεγάλου μέρους από αυτόν.

Οι πληροφορίες συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι ο συνδυασμός θα είναι ανανεωμένος με πρόσωπα της εμπιστοσύνης του κ. Νίκα, ενώ θα σηματοδοτεί και άνοιγμα σε άλλους χώρους. Το διάστημα που πέρασε, έκανε προσωπικά ο ίδιος επαφές και βολιδοσκοπήσεις ειδικά για τη διεύρυνση, επιχειρώντας να διεμβολίσει και υπάρχουσες δημοτικές παρατάξεις.

Στο "Δίκτυο" έκλεισε η συζήτηση για την υποψηφιότητα του Μανώλη Μάκαρη, ο οποίος θα υποστηριχθεί με απόφαση της πλειοψηφίας που τάχθηκε υπέρ της διεύρυνσης της κίνησης. Τον κ. Μάκαρη έχουν ανακοινώσει πως στηρίζουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες και οι Οικολόγοι Πράσινοι και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εξελιχθεί ένας αγώνας δρόμου για την αναζήτηση και οριστικοποίηση υποψηφιοτήτων.

Την ίδια ώρα εξελίσσεται μια συζήτηση του Βασίλη Κοσμόπουλου με αυτοδιοικητικούς παράγοντες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ αλλά και από άλλους χώρους -μη εξαιρουμένης και της Ν.Δ.- προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες συγκρότησης ισχυρού ψηφοδελτίου για τη διεκδίκηση του δήμου. Η συζήτηση αυτή ενδέχεται να ολοκληρωθεί και μέσα στην εβδομάδα και κανένας δεν μπορεί να προδικάσει με βεβαιότητα το τελικό αποτέλεσμα.

Από την πλευρά του ο γεωλόγος Μιχάλης Αντωνόπουλος έχει ανακοινώσει μαζί με συνεργάτες του τη δημιουργία δημοτικής κίνησης και διαβουλεύσεις με την κοινωνία προκειμένου να επιλεγεί υποψήφιος δήμαρχος και οι συνεργάτες του. Την πρωτοβουλία αυτή ενδέχεται να επηρεάσουν και οι εξελίξεις στους άλλους χώρους.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τα στελέχη του συνδυασμού "Πρωτοπορία" του Νίκου Φωτέα δεν θα διεκδικήσουν τίποτα στο Δήμο Καλαμάτας, αλλά αποφάσισαν να "μετακομίσουν" στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και ειδικότερα στο συνδυασμό του Γιάννη Μανώλη που υποστηρίζεται από το κόμμα Πολύδωρα-Ζώη.

Το ΚΚΕ ήδη έχει ανακοινώσει τη στήριξη της υποψηφιότητας του Παναγιώτη Κουφαλάκου, ο Γιώργος Δημητρούλιας θα είναι υποψήφιος της "Ελληνικής Δράσης", ενώ η Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε πως δεν θα κατεβάσει υποψήφιο και ότι είναι ανυπόστατες οι φήμες για υποστήριξη του Παναγιώτη Νίκα.