Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011 15:04

Σύσκεψη Αποστολόπουλου με δημάρχους της Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την
Σύσκεψη Αποστολόπουλου με δημάρχους της Πελοποννήσου

Την έναρξη της εφαρμογής του  Προγράμματος Ολοκληρωμένων Σχεδίων Αστικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος
Η ενημέρωση για την έναρξη εφαρμογής του Προγράμματος  των Ολοκληρωμένων Σχεδίων Αστικής Ανάπτυξης ήταν το θέμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Τρίπολη υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Τάσου Αποστολόπουλου και με τη συμμετοχή των Δημάρχων των έξι δήμων που έχουν ενταχθεί σ’ αυτό, δηλαδή του δήμου Άργους –Μυκηνών κ. Δημήτρη Καμπόσου. Ναυπλίου κ. Παναγιώτη Αναγνωσταρά, Κορίνθου κ. Αλέξανδρου Πνευματικού, Τρίπολης κ. Γιάννη Σμυρνιώτη, Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα και Σπάρτης  κ. Σταύρου Αργειτάκου. 
Στο πλαίσιο του Προγράμματος θα διατεθούν 24 εκ. € για έργα και δράσεις που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, θα ενισχύουν τη φυσιογνωμία των έξι δήμων που έχουν ενταχθεί σ΄αυτό  και θα στηρίζουν την αναπτυξιακή προσπάθεια κάθε περιοχής.
Ενδεικτικά ο  σχεδιασμός της αστικής ανάπτυξης περιλαμβάνει υλοποίηση δράσεων σε αστικές περιοχές όπως η  δημιουργία και εξασφάλιση υψηλής ποιότητας δημόσιων / κοινόχρηστων χώρων, ο εκσυγχρονισμός των δικτύων υποδομής , η  βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας δημοτικών κτιρίων,  η χρήση ήπιων μορφών  ενέργειας, η  βιώσιμη αναβάθμιση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος και η  ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και της τοπικής αγοράς εργασίας
Συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης σε συνάντηση για τις προτεραιότητες και την επιτάχυνση του ΕΣΠΑ
Στην Αθήνα θα βρίσκεται αύριο (Τριτη 25 Ιανουαρίου) ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος, προκειμένου να πάρει μέρος σε ενημερωτική συνάντηση που διοργανώνεται  στο Υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, με αντικείμενο τις προτεραιότητες και την επιτάχυνση Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και με τη συμμετοχή των Γενικών Γραμματέων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και των Περιφερειαρχών.
Στη συνάντηση που θα ξεκινήσει με την εισήγηση του  Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για τον Αναπτυξιακό Περιφερειακό Σχεδιασμό θα συζητηθούν οι αναπτυξιακοί στόχοι των Περιφερειών για το 2011 που θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικοί, με δεδομένο ότι το έτος αυτό προβλέπεται προσδιορίζεται η έναρξη της εξόδου από την οικονομική κρίση και τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα θα έχουν καθοριστικό ρόλο στην κατεύθυνση αυτή.
Ο προγραμματισμός και των δημοτικών έργων του δήμου Νεμέας, καθώς και οι σχετικές αδειοδοτήσεις από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος απασχόλησε το Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσο Αποστολόπουλο και το Δήμαρχο Νεμέας κ. Βαγγέλη Ανδριανάκο σε συνάντησή τους που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα, στην Τρίπολη.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


NEWSLETTER