Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011 17:24

Ο Σμυρνιώτης στη γιορτή των Τριών Ιεραρχών

Γράφτηκε από την

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Ιωάννης Σμυρνιώτης με ιδιαίτερη χαρά και τιμή παρευρέθηκε στην εκδήλωση για την εορτή των Τριών Ιεραρχών που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τριπόλεως την Κυριακή 30 Ιανουαρίου. Χαρακτηριστικά τόνισε: “ Μέσα στη δίνη της πολύπλευρης κρίσης, οικονομικής και κοινωνικής , που εδώ και λίγα χρόνια όλοι βιώνουμε η παιδεία είναι ο κυρίαρχος παράγοντας αξιολόγησης και αναδιάταξης των προτεραιοτήτων της ελληνικής κοινωνίας ώστε να οδηγηθούμε σε ένα ανατρεπτικό σχεδιασμό που θα φέρει και πάλι την ανάπτυξη.
Και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, έχοντας όλα τα χρόνια λειτουργίας του προσελκύσει υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό, οφείλει να το αξιοποιήσει για τη διαμόρφωση καινοτόμων προτάσεων προς τον κοινωνικό και παραγωγικό ιστό της περιφέρειας.
Εμείς, ως νέα Δημοτική Αρχή ,που καλείται να λειτουργήσει για πρώτη φορά μέσα στα πλαίσια που δημιουργούνται από την πρόσφατη θεσμική μεταρρύθμιση, έχοντας την ευθύνη να οδηγήσει τον Δήμο Πρωτεύουσα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τον μεγαλύτερο σε έκταση Δήμο της Πελοποννήσου και πέμπτο μεγαλύτερο, πάντα σε έκταση, Δήμο της χώρας στα πρώτα «Καλλικρατικά» του βήματα, έχουμε θέσει ένα βασικό στόχο.
Να συνεργαστούμε με τις Πρυτανικές Αρχές και όλη την Ακαδημαϊκή Κοινότητα για τη στήριξη, εδραίωση και ωρίμανση του Πανεπιστημίου μας. Για τη χωροταξική και πολεοδομική αναβάθμιση των χώρων εγκατάστασης του. Για να γίνει το δικό μας Πανεπιστήμιο κέντρο του κοινωνικού και αναπτυξιακού γίγνεσθαι του νέου μεγάλου Δήμου”. 


Από το Γραφείο Τύπου


NEWSLETTER