Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014 19:19

Αναστασόπουλος: Να ανοίξει το ΣΔΟΕ τους λογαριασμούς υποψηφίων

Αναστασόπουλος: Να ανοίξει το ΣΔΟΕ τους λογαριασμούς υποψηφίων

"Ζητώ από το ΣΔΟΕ εγγράφως, να ελέγξει τα πάντα (λογαριασμούς, περιουσιακή κατάσταση, κ.λπ.) σχετικά με εμένα και την οικογένειά μου" αναφέρει ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος σε γραπτή δήλωσή του, με την οποία απαντά σε πρόσφατη σχετική ανακοίνωση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιώργου Τσώνη.

 

Η δήλωση του δημάρχου Μεσσήνης, στην οποία προσθέτει ότι αυτός, πρώτος, ζήτησε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να γίνει έλεγχος των τραπεζικών λογαριασμών, αναφέρει τα εξής:

«Κατά τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές στο δήμο μας, πολλά ακούστηκαν και συνεχίζουν να ακούγονται για αδιαφανείς διαδικασίες και συναλλαγές. Πήρα πρωτοβουλία στο περασμένο Δημοτικό Συμβούλιο και έκανα μια πρόταση με στόχο να αποκατασταθεί η αλήθεια, να επικρατήσει η διαφάνεια, να φιμωθεί η παραφιλολογία και να ξεδιαλύνει η περιρρέουσα ατμόσφαιρα περί διαπλοκής. Ζήτησα εγώ να ανοίξουν οι προσωπικοί μου λογαριασμοί και ταυτόχρονα προέτρεψα και τους επικεφαλής των άλλων παρατάξεων να κάνουν το ίδιο.

Λυπάμαι για τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας από τις έγκριτες εφημερίδες "Ελευθερία" και "Θάρρος" της 23ης/10/2014 με ανακρίβειες, οι οποίες μπορούν να επιβεβαιωθούν από τα επίσημα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 21/10/2014 τα οποία και σας επισυνάπτω. Πρόκειται για σκόπιμη διαστρέβλωση ή για ατυχή διατύπωση;

Για να τελειώνουμε όμως με αυτή την υπόθεση οριστικά, ώστε άπαξ διά παντός να ξεκαθαρίσουν όλα τα ζητήματα και  να ενημερωθεί αντικειμενικά η τοπική κοινωνία, προσωπικά εγώ ζητώ από το ΣΔΟΕ εγγράφως να ελέγξει τα πάντα (λογαριασμούς, περιουσιακή κατάσταση, κ.λπ.) σχετικά με εμένα και την οικογένειά μου. Θεωρώ ότι μόνο το ΣΔΟΕ ως επίσημος ελεγκτικός μηχανισμός του κράτους είναι ο πλέον αξιόπιστος να  διενεργήσει οικονομικούς ελέγχους. Εύχομαι και ελπίζω το ίδιο  να πράξουν και οι υπόλοιποι επικεφαλής των παρατάξεων, ο κ. Τσώνης, ο κ. Σαμπαζιώτης και ο κ. Αποστολόπουλος.

Σε ό,τι αφορά τους χαρακτηρισμούς που εξαπέλυσε ο κ. Τσώνης στον Τύπο, είναι σαφές ότι δεν έχει ακόμη αντιληφθεί και αποδεχθεί -ή σκοπίμως αγνοεί- ότι ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο έχουν εκλεγεί από τους δημότες μας και ανακηρυχτεί από το αρμόδιο δικαστήριο. Δεδομένου ότι δεν υφίσταται θεσμός "δημάρχου κατά παραχώρηση" εύκολα μπορεί κανείς να πει ότι η εν λόγω διατύπωση είναι απόρροια της πικρίας του κ. Τσώνη, ως υποψήφιου δημάρχου του 29%.

Τέλος, φαίνεται να αρέσουν στον κ. Τσώνη οι λόγιες εκφράσεις που όμως δεν μας συνηθίζει στον προφορικό του λόγο. Φέρεται λοιπόν να είπε ότι "το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη". Tου ανταπαντώ με την αρχαιοελληνικής καταγωγής φράση, της οποίας η τρέχουσα απόδοση είναι ότι "μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι"».

Σ.Σ. Οσον αφορά την «Ελευθερία», τουλάχιστον, πάει πολύ να μιλά ο δήμαρχος Μεσσήνης για «σκόπιμη διαστρέβλωση ή ατυχή διατύπωση» εκ μέρους της, όταν η μόνη αναφορά της εφημερίδας στο συγκεκριμένο θέμα ήταν η παράθεση -και μάλιστα χωρίς κανέναν απολύτως σχολιασμό- της ανακοίνωσης που απέστειλε στα μέσα ενημέρωσης ο Γ. Τσώνης. (Δείτε εδώ)

 

Στην προκειμένη περίπτωση είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι η μόνη «διαστρέβλωση» και «ατυχής διατύπωση» είναι αυτή που μετέρχεται ο δήμαρχος στην ανακοίνωσή του για να χαρακτηρίσει το δημοσίευμα της «Ε».