Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014 10:17

Επιμένει ο Νίκας για τους τσιγγάνους της Αγίας Τριάδας

Επιμένει ο Νίκας για  τους τσιγγάνους  της Αγίας Τριάδας

Τη συνδρομή του ΟΑΕΔ ως διαδόχου του ΟΕΚ, στον οποίο ανήκει μεγάλη οικοπεδική έκταση όπου βρίσκονται τα αυθαίρετα παραπήγματα των τσιγγάνων της Αγίας Τριάδας, ζητεί ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, προκειμένου να επιτευχθεί η απομάκρυνση των τσιγγάνων από την περιοχή.

Στο έγγραφο του δημάρχου αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι η συντριπτική πλειονότητα των αυθαιρέτων κατασκευών (οι 47 από τις 64) και έχουν κριθεί οριστικά κατεδαφιστέες, βρίσκονται εντός ιδιοκτησιών του ΟΕΚ και πλέον του ΟΑΕΔ. Ο κ. Νίκας επισημαίνει μάλιστα ότι «στις διαπραγματεύσεις και συζητήσεις που έχουμε ξεκινήσει με τους εκπροσώπους των αθιγγάνων, μας έχει τεθεί με έμφαση το επιχείρημα ότι προτίθενται μεν να φύγουν από τους χώρους του Δήμου (κοινόχρηστοι χώροι - δρόμοι) και των ιδιωτών, όχι όμως και από τους χώρους του ΟΕΚ, διότι ουδέποτε ο ΟΕΚ έχει προβάλει οποιαδήποτε τέτοια απαίτηση ή πρόθεση διοικητικής αποβολής», παρά τα επανειλημμένα σχετικά έγγραφα του Δήμου Καλαμάτας.
Σημειώνει πως η «η ανοχή των κατοίκων της γύρω περιοχής έχει φθάσει σε οριακό πλέον σημείο, μετά και την έκδοση της απόφασης έγκρισης της κατεδάφισης των αυθαιρέτων, καθώς σε οριακό σημείο έχουν φθάσει και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν για τη δημόσια υγεία, τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους ίδιους τους ρομά».
Ο δήμαρχος ζητεί, δε, τη συνδρομή του ΟΑΕΔ με την «παραχώρηση κατά χρήση στο Δήμο Καλαμάτας, της εκτάσεως που είναι ιδιοκτησία του ΟΕΚ στα ΟΤ 837 και 838, προκειμένου να την αξιοποιήσουμε ως χώρο πρασίνου - κοινόχρηστο χώρο για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής, με τον όρο να επανέρχεται αυτοδίκαια στον ΟΕΚ, στην περίπτωση που θέλετε να την αξιοποιήσετε με οποιονδήποτε τρόπο».