Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014 20:35

Παν. Νίκας: Απειλεί να βάλει σπίτια για τσιγγάνους στην πλατεία

Παν. Νίκας: Απειλεί να βάλει σπίτια για τσιγγάνους στην πλατεία

Σε πλατεία της πόλης απείλησε  ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ότι θα εγκαταστήσει τα 60 λυόμενα που παραχωρεί στο δήμο το υπουργείο Υποδομών για τη στέγαση των τσιγγάνων, αν δεν του παραχωρήσουν την Μπιρμπίτα.

Η δήλωση - απειλή του δημάρχου έγινε με αφορμή την απόφαση του γ.γ. Υποδομών Στράτου Σιμόπουλου, που έφθασε στο δήμο, με την οποία παραχωρούνται 60 λυόμενα των 25 τ.μ., για την προσωρινή στέγαση στην Μπιρμπίτα τσιγγάνων, που θα φύγουν από τον καταυλισμό της Αγίας Τριάδας. «Ζητώ να μου παραχωρηθεί αμέσως η Μπιρμπίτα», σημείωσε ο κ. Νίκας και επέμεινε: «Ο χώρος της Μπιρμπίτας είναι χώρος των τσιγγάνων, γη των τσιγγάνων. Είναι για τη στέγασή τους, ο μοναδικός χώρος που έχουν. Ο Δήμος Καλαμάτας αναλαμβάνει να τους υποστηρίζει και με ένα ποσοστό του κόστους της ηλεκτροδότησης και της υδροδότησης».
Σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται, στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα εισαχθεί προς ψήφιση η αποδοχή της παραχώρησης των 60 λυομένων.
Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό, ο δήμαρχος επέστρεψε χθες έγγραφο που είχε στείλει προχθές ο δικηγόρος κάποιων ιδιοκτητών της Αγίας Τριάδας, ως απαράδεκτο.