Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015 16:25

Επιμένει ο Δήμος Καλαμάτας για τους τσιγγάνους της Αγίας Τριάδας

Επιμένει ο Δήμος Καλαμάτας για τους τσιγγάνους της Αγίας Τριάδας

Ο Δήμος Καλαμάτας δεν έχει εγκαταλείψει την προσπάθεια και θα προχωρήσει με γρήγορες διαδικασίες τη διάλυση του καταυλισμού των τσιγγάνων στην Αγία Τριάδα και τη μετεγκατάστασή τους στην Μπιρμπίτα.

Αυτό τόνισε στην "Ε" ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, απαντώντας σε ερωτήσεις μας - και σημείωσε πως «είμαστε σε συζητήσεις με τους τσιγγάνους, έχει αλλάξει το κλίμα». Παρατήρησε ωστόσο ότι έδωσε εντολή και κόπηκε το νερό στην περιοχή του καταυλισμού, ενώ υπενθύμισε το εξώδικο που έστειλε στη ΔΕΗ για τις ρευματοκλοπές.

Ο δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι το επόμενο διάστημα ο δήμος θα προκηρύξει τρεις εργολαβίες, για: α) Τη μεταφορά των 60 λυόμενων από την Αθήνα στην Μπιρμπίτα. β) Την εγκατάστασή τους και τη συντήρηση στην Μπιρμπίτα, με σύνδεση με το νερό και με το ρεύμα. γ) Την κατεδάφιση των παραπηγμάτων στον καταυλισμό της Αγίας Τριάδας.

Ακόμη, επεσήμανε ότι για την καλύτερη εγκατάσταση και διαμονή των τσιγγάνων στην Μπιρμπίτα, για να μην υπάρχουν προβλήματα μεταξύ τους, «θα χωρίσουμε και τους χώρους με συρματόπλεγμα».

Τέλος ο κ. Νίκας ανέφερε ότι τα οικόπεδα του ΟΑΕΔ που έχουν καταληφθεί από τους τσιγγάνους, στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, έχουν παραχωρηθεί στο δήμο για χρήση ώστε να γίνουν γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ.

 

Γ.Σ.