Τετάρτη, 01 Απριλίου 2015 20:03

Επιμένει ο Νίκας για Μπιρμπίτα

«Είναι υποχρέωση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να αποφασίσει τη μετεγκατάσταση των τσιγγάνων της Αγίας Τριάδας στην Μπιρμπίτα», τόνισε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας.

Απαντώντας σε ερώτηση της "Ε", εξέφρασε την ευχή και την ελπίδα η επιτροπή για την καταλληλότητα της Μπιρμπίτας «να πει ότι είναι κατάλληλη». Και παρατήρησε πως «είναι κατάλληλη η Μπιρμπίτα, γιατί έχει άδειες».

Ο δήμαρχος εκτίμησε ότι «δεν θα υπάρξει άρνηση, αν πάνε σε καλύτερες συνθήκες από αυτές που σήμερα ζουν» - εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως οι συνθήκες θα είναι καλύτερες στην Μπιρμπίτα. Δήλωσε ακόμη ότι «ο Δήμος Καλαμάτας επιμένει να παλεύει για τη διάλυση του παράνομου και αυθαίρετου καταυλισμού των τσιγγάνων» και επεσήμανε πως «ο κίνδυνος είναι μεγάλος και για τους ίδιους τσιγγάνους που ζουν εκεί, σε συνθήκες χειρότερες και από τριτοκοσμικές».

Ο κ. Νίκας σχολίασε ακόμα ότι «δεν υπήρξε πολιτική βούληση για το θέμα του καταυλισμού των τσιγγάνων στην Αγία Τριάδα». Αναφερόμενος στις ενέργειες του δήμου, επανέλαβε πως «ζητήσαμε και διασφαλίσαμε χρήματα για τη στέγαση κάποιων ανθρώπων από αυτούς, 65 λυόμενα και δεσμευτήκαμε να συμβάλουμε πληρώνοντας ένα μέρος από το νερό». Τέλος, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να πληρώνει το ρεύμα και ένα μέρος του νερού».

Γ.Σ.