Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015 21:02

Μηχανισμός για αναπήρους στην παραλία της Καλαμάτας

Ηλεκτροκίνητος μηχανισμός με κάθισμα που θα μπαίνει μέσα στη θάλασσα, για την εξυπηρέτηση ατόμων με κινητικά προβλήματα ώστε να κάνουν μπάνιο μόνα τους, πρόκειται να τοποθετήσει ο Δήμος Καλαμάτας στην ακτή μπροστά από την Ανάσταση.

Αυτό ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Π. Νίκας, ενημερώνοντας ότι ο μηχανισμός, που θα κοστίσει 35.000 ευρώ, θα πληρωθεί από χρήματα του δήμου και θα καταβληθεί προσπάθεια για να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι.

Ο κ. Νίκας πληροφόρησε ακόμη ότι σύντομα ξεκινούν οι εργασίες ανάπλασης σε Ανάσταση και Ανάληψη (έργα που χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ του ΕΣΠΑ) αναφέροντας πως κατά τη διάρκεια των εργασιών θα διακοπεί η κυκλοφορία στη Ναυαρίνου και τα αυτοκίνητα θα κινούνται μέσα από το προαύλιο της εκκλησίας της Ανάστασης. Με το έργο της ανάπλασης θα ανέβει 10 πόντους η Ναυαρίνου μπροστά από την εκκλησία, και τα αυτοκίνητα θα κόβουν ταχύτητα στο συγκεκριμένο σημείο.

Ο δήμαρχος είπε ότι η Ανάληψη μπορεί να γιορταστεί φέτος μέσα στα μπάζα, και διαβεβαίωσε πως οτιδήποτε ζητήσουν τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια των δύο ναών θα γίνει.