Τετάρτη, 13 Μαϊος 2015 08:12

Πεζόδρομος η Ναυαρίνου προτείνει ο Μάκαρης

Την πεζοδρόμηση της παραλιακής οδού Ναυαρίνου στην Καλαμάτα πρότεινε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλης Μάκαρης χθες, στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου.

Ειδικότερα, κατά τη συζήτηση για την απαγόρευση και το φετινό καλοκαίρι της κυκλοφορίας ποδηλάτων στο νότιο πεζοδρόμιο (από τον πρώην "Βυθό" έως το "Φιλοξένια"), από τις 15 Μαΐου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 8 με 11 το βράδυ, ο κ. Μάκαρης επισήμανε ότι «η ουσιαστική λύση είναι η πεζοδρόμηση, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στην παραλιακή οδό και η απαράδεκτη κατάσταση με τους πεζούς και τα ποδήλατα μαζί στο νότιο πεζοδρόμιο».

Στη συνεδρίαση, όπου η Επιτροπή ενέκρινε τελικά την... απαγόρευση της κυκλοφορίας των ποδηλάτων, ο εντεταλμένος για το κυκλοφοριακό δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Δημόπουλος είπε ότι «το πρόβλημα στη Ναυαρίνου είναι πρόβλημα κυκλοφοριακής παιδείας. Πρέπει να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον».

Ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Καραγιάννης ανέφερε ότι ο ποδηλατόδρομος τελειώνει στον πρώην "Βυθό" (νυν "Salt") και τόνισε πως τα ποδήλατα το καλοκαίρι δεν μπορούν να ανεβαίνουν στο νότιο πεζοδρόμιο.

Κατά της αποσπασματικής αυτής λύσης με την απαγόρευσης της κυκλοφορίας των ποδηλάτων το καλοκαίρι, τάχθηκε ο επικεφαλής της "Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών" Μιχάλης Αντωνόπουλος. Πρότεινε «να γίνει μια άλλη διευθέτηση. Οχι οι πεζοί μαζί με τα ποδήλατα. Να δούμε ξανά πού πρέπει να είναι τα ποδήλατα, όχι στα πεζοδρόμια. Να δούμε τι πρέπει να κάνουμε όλο το χρόνο».

Γ.Σ.