Τετάρτη, 13 Μαϊος 2015 14:22

Εκπαίδευση εθελοντών για το "Kalamata:21"

Γράφτηκε από την

Εκπαίδευση εθελοντών διοργάνωσε στο Πνευματικό Κέντρο το Σάββατο 9 Μαΐου το Γραφείο Υποψηφιότητας "Kalamata:21" με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης. Η εκπαίδευση απευθυνόταν σε όλους τους εθελοντές που έχουν ήδη περάσει από τη φάση της συνέντευξης. 

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, τα μέλη του Γραφείου Υποψηφιότητας “Kalamata:21” παρουσίασαν το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης και την υποψηφιότητα της Καλαμάτας και πιο συγκεκριμένα, το ρόλο των εθελοντών και τα οφέλη που θα αποκομίσουν οι ίδιοι από την εμπειρία τους. 

Ιδιαίτερη αναφορά στο ρόλο των εθελοντών έκανε ο Ανδρέας Ζαγάκος πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, συνιδρυτής του «Σχολείου Τουρισμού» και συντονιστής της ομάδας εργασίας «Ταυτότητα τόπου». Η Ελενα Γκίκα διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού της Costa Navarino ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι εθελοντές πρέπει να είναι περήφανοι για τη συμβολή τους σε αυτή την προσπάθεια. Εδωσε παραδείγματα για τον τρόπο προσέγγισης των πολιτών, αλλά και τρόπους διαχείρισης παραπόνων.