Παρασκευή, 15 Μαϊος 2015 14:36

Ενημερωτική ιατρική εκδήλωση στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από την

Ενας στους δύο ενήλικους στην Ελλάδα πάσχει από φλεβικές διαταραχές, ενώ στο 15% των ασθενών απειλείται η ζωή τους. Αυτό γνωστοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, από τον αγγειοχειρουργό Γεώργιο Ζερβάκη κατά την πρόσφατη ιατρική εκδήλωση που έγινε στο Δημαρχείο της Μεσσήνης.

Στη σχετική ανακοίνωση του δήμου, προστίθεται ότι ο εν λόγω γιατρός αναφέρθηκε στη φλεβική θρόμβωση «παρουσιάζοντας τη συμπτωματολογία, τους παράγοντες κινδύνου, τους τρόπους διάγνωσης και τους τρόπους αντιμετώπισης της νόσου». Επίσης, «επισήμανε τη σημασία της σωστής συνεργασίας μεταξύ ασθενούς και γιατρού, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Συντονίστρια στην εκδήλωση, την οποία συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Μεσσήνης και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), με χορηγό την εταιρεία "LEO Pharma Ελλάς", ήταν η Εύα Γιαννοπούλου - κοινωνική λειτουργός και σύμβουλος Ψυχικής Υγείας. Χαιρέτισε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης, ενώ παρών στο πάνελ ήταν και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας και Υγείας, Τάσος Τσερπές.