Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2015 17:36

Λαμπρόπουλος και Νίκας ψηφίζουν “Ναι” στην Ευρώπη

Κοινές δηλώσεις για το δημοψήφισμα της Κυριακής και για τη υποστήριξη του "Ναι" έκαναν χθες το μεσημέρι, μετά τη συνάντησή τους στο Δημαρχείο Καλαμάτας, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας και ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Λαμπρόπουλος.

«Κακά τα ψέματα, την Κυριακή θα ψηφίσουμε εάν θέλουμε να είμαστε στην ευρωζώνη και στο ευρώ. Αυτό είναι το ερώτημα», είπε ο κ. Νίκας και σημείωσε: «Το "Ναι" δίδει πράγματι μία ελπίδα ότι μπορούμε με κόπο, με θυσίες, με δάκρυα να ξαναμπούμε στο δρόμο της προόδου και της ανάπτυξης. Δεν θα είναι εύκολο. Το "Οχι" σημαίνει ότι πάμε σε μία εθνική καταστροφή, σχεδόν ίδια με άλλες εθνικές καταστροφές. Δεν υπάρχει άλλη λύση από το "Ναι", σε ένα δημοψήφισμα το οποίο ελέγχεται και ως προς το περιεχόμενο και ως προς το χρόνο».

Ο Γ. Λαμπρόπουλος δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «είμαστε εδώ να ενώσουμε τις φωνές μας, να απευθυνθούμε στους συμπατριώτες μας, στους Μεσσήνιους, σε όλο το λαό, άνδρες και γυναίκες και νέους, και να τους πούμε ότι η πορεία μας πρέπει να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ενωση και θα παραμείνει με το μεγάλο "Ναι". Να τους πούμε ότι η κατάσταση στην οικονομία θα βρει ξανά το δρόμο της και θα ομαλοποιηθεί με το μεγάλο "Ναι", να τους πούμε ότι η εθνική μας ασφάλεια και η εθνική μας ακεραιότητα θα κατοχυρωθεί επίσης με το μεγάλο "Ναι"».