Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2015 08:33

Η παραλία στην Ανάληψη κερδίζει… λουόμενους

Από τις παραλίες που αποσπούν κάθε καλοκαίρι τα καλύτερα σχόλια των επισκεπτών είναι εκείνη της Ανάληψης, στο Δήμο Μεσσήνης, καθώς είναι  εύκολα προσβάσιμη, καθαρή -κυρίως χάριν της πρωτοβουλίας των ιδιωτών- αλλά και... διαφορετική από τις αμμουδιές που έχουν πλημμυρίσει με ξαπλώστρες κι ομπρέλες.

Το γεγονός δε πως στην ίδια περιοχή λειτουργούν πλέον δύο μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, επιφορτίζει με μεγαλύτερο βάρος τους ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ενώ αυτό θα έπρεπε να έχει επιφορτίσει με μεγαλύτερο βάρος και τις υπηρεσίες του Δήμου Μεσσήνης, κυρίως στον τομέα της καθαριότητας. Επίσης, σύμφωνα με επαγγελματίες, θα έπρεπε να είχε προσληφθεί κι ένας τουλάχιστον ναυαγοσώστης από το δήμο.

Η παραλία της Ανάληψης κάθε χρόνο από τις αρχές Ιουνίου και ύστερα συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών, ντόπιων και ξένων, αλλά φέτος, φαίνεται πως λόγω και του καιρού -εκτός των άλλων- ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η κίνηση.

Ωστόσο, είναι πολλοί οι λάτρεις της περιοχής, που απολαμβάνουν την αμμουδιά είτε στα μαγαζιά της περιοχής, είτε με την πετσέτα τους στην παραλία. Και η αλήθεια είναι πως πρόκειται για μια ικανοποιητικά οργανωμένη παραλία, που δίνει "ελευθερία" στους επισκέπτες της, αλλά και καλές επιλογές για όσους θέλουν ν' απολαύσουν τον καφέ ή το φαγητό τους.

Η τοπική αυτοδιοίκηση όμως οφείλει να δώσει ένα δυναμικό "παρών" βελτιώνοντας τις υποδομές και φροντίζοντας για την καθημερινή καθαριότητα της παραλιακής ζώνης του δήμου, ανεξάρτητα από αργίες και Σαββατοκύριακα, αφού τότε συρρέει η πλειοψηφία των επισκεπτών.

Κ.Δ.