Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2015 15:32

Εκδικάστηκε χθες η αγωγή Κατσίβελα κατά Κουτσούλη 

Η αγωγή του δημάρχου Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα κατά του δημοτικού συμβούλου και αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Κουτσούλη για συκοφαντική δυσφήμηση, εκδικάστηκε χθες στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας.

Η υπόθεση αφορά ανάρτηση του κ. Κουτσούλη την 1η Ιουνίου 2014 στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, με επίμαχο σημείο το πού βρέθηκαν τα χρήματα για την προεκλογική περίοδο -εννοώντας του κ. Κατσίβελα: "Ελπίζω τα 380 χιλ. που είχαν ανακοινωθεί προεκλογικά για το Κ.Υ. Γαργαλιάνων να είναι στη θέση τους". 

Με την έναρξη της εκδίκασης η πλευρά του κ. Κατσίβελα ανέφερε ότι περιορίζει το ποσό της αγωγής από τα 150.000 ευρώ που ζητά ως αποζημίωση στα 100.000. Από την πλευρά του δημάρχου εξετάστηκαν δύο μάρτυρες. Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μερκούρης τόνισε ότι η αναφορά του κ. Κουτσούλη σε γεύμα στο Κοπανάκι δεν υπήρξε, κάτι όμως που αντέκρουσε η πλευρά της υπεράσπισης. Επίσης ότι δεν υπήρχε πίστωση 380.000 για το Κ.Υ. Γαργαλιάνων αλλά προέγκριση του έργου, αλλά και ότι οι προεκλογικές δαπάνες ήταν καθαρές και έχουν εκδοθεί τιμολόγια. Ο ίδιος τόνισε ότι δεν είναι χρήστης του Facebook και ότι έγινε αναδημοσίευση από blog. Υπογράμμισε επίσης ότι αν είχε κάποια αποδεικτικά στοιχεία έπρεπε να τα είχε φέρει.

Από την πλευρά του κ. Κουτσούλη μάρτυρας υπεράσπισης ήταν ο Γεώργιος Φουσέκης που χαρακτήρισε τα γραφόμενα ως ένα ευφυές πολιτικό σχόλιο που αγγίζει τα όρια της παραπολιτικής. Επισήμανε δε ότι στην προεκλογική περίοδο είχε διαφημιστεί το ποσό των 380.000 για το Κ.Υ. Γαργαλιάνων και συμπλήρωσε πως επειδή γνωρίζει τον κ. Κουτσούλη μπορεί να πει ότι δεν είναι σε θέση να μειώσει κανέναν άνθρωπο.

Συνήγορος υπεράσπισης του κ. Κουτσούλη ήταν η Κωνσταντίνα Κουτσούλη, ενώ δικηγόροι του κ. Κατσίβελα ήταν ο Φώτιος Λεπίδας και ο Νικόλαος Κατσούλας.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται το επόμενο διάστημα που τοποθετείται μετά την πάροδο 2-3 μηνών, ενώ οι δύο πλευρές έχουν καταθέσει γραπτώς τα υπομνήματά τους που θα εξεταστούν.

Κ.Μπ.