Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2015 17:21

Αντιδράσεις για την κατάργηση τμημάτων σε Κοπανάκι και Φιλιατρά

Αντιδράσεις για την κατάργηση τμημάτων σε Κοπανάκι και Φιλιατρά

Αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες της Τριφυλίας προκαλεί το σχέδιο για την αναδιάρθρωση των αστυνομικών τμημάτων, όπως παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες στην Τρίπολη, το οποίο περιλαμβάνει την κατάργηση των αστυνομικών τμημάτων σε Φιλιατρά, Γαργαλιάνους και Κοπανάκι και συγχώνευση όλων των τμημάτων της Τριφυλίας σε ένα στην Κυπαρισσία. 

Από την πρώτη στιγμή υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τον δήμαρχο Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα και τώρα την σκυτάλη παίρνουν οι τοπικές κοινωνίες με τα τοπικά συμβούλια, τους συλλόγους και τους φορείς κάθε περιοχής.

Ηδη για χθες το βράδυ υπήρχε κάλεσμα διαμαρτυρίας στο Κοπανάκι, στο χώρο του Δημαρχείου στις 7.30 μ.μ. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Την ώρα που η εγκληματικότητα και η ασυδοσία των κακοποιών ζει και βασιλεύει, αποφασίζονται συγχωνεύσεις αστυνομικών τμημάτων. Αγαπητοί συνδημότες, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τις προσεχείς ημέρες θα προχωρήσει στη συγχώνευση αστυνομικών τμημάτων και ανάμεσα σε αυτά και του Κοπανακίου.

Αυτό, όπως αντιλαμβάνεστε, πλήττει τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας και μειώνει κατακόρυφα το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Το Αστυνομικό Τμήμα Κοπανακίου εξυπηρετεί είκοσι Τοπικές Κοινότητες (ΔΕ Αετού και Δωρίου) και η συγχώνευσή του θα αυξήσει επικίνδυνα την παραβατικότητα και την ασυδοσία των κακοποιών.

Τα ζητήματα λειτουργικού κόστους πρέπει να τίθενται σε δεύτερη μοίρα από τα εγκλήματα κατά ζωής και περιουσίας των πολιτών».

Το κάλεσμα διαμαρτυρίας υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι ΔΕ Αετού, τα τοπικά συμβούλια και εκπρόσωποι Τ.Κ., ο Εμπορικός Σύλλογος Κοπανακίου, ο Σύλλογος Γυναικών «Καλλιπάτειρα», ο Αθλητικός Ομιλος “Διαγόρας”, ο Σύλλογος Πολυτέκνων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Κοπανακίου και Πολιτιστικοί Σύλλογοι.

Ανάλογες αντιδράσεις υπάρχουν και στα Φιλιατρά. Εκεί σήμερα το βράδυ στις 7.30 στο χώρο του Δημαρχείου έχει αποφασιστεί να γίνει έκτακτη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Φιλιατρών και έχουν κληθεί να συμμετέχουν ο δήμαρχος, δημοτικοί σύμβουλοι, σύλλογοι και φορείς της περιοχής.

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φιλιατρών Παναγιώτης Φαρμάκης χαρακτηριστικά μας τόνισε: «Αυτό που πάει να γίνει είναι έγκλημα. Δεν είναι δυνατόν η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Μεσσηνίας να μένει χωρίς αστυνομικό τμήμα. Αυτό δεν είναι δυνατό να γίνει. Απορώ για τους σχεδιασμούς που υπάρχουν».

Κ.Μπ.