Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2015 16:12

Στολίδια και φωτάκια σε δρόμους της Καλαμάτας 

Στολίδια και φωτάκια σε δρόμους της Καλαμάτας 

Χριστουγεννιάτικα έχει στολιστεί το κέντρο και η Παραλία της Καλαμάτας. Πολύχρωμα λαμπιόνια, αστέρια, φωτεινά καραβάκια στην Παραλία ανάβουν το βράδυ, και σύντομα θ' ανάψουν και τα λαμπιόνια στις μουριές του νότιου πεζοδρομίου της οδού Ναυαρίνου.

Πιο συγκεκριμένα, στην κεντρική πλατεία και στη βόρεια πλευρά της εγκαταστάθηκαν 10 δεντρόσπιτα, από τη "Διοκλής ΑΕ", τα οποία έχουν παραχωρηθεί σε χειροτέχνες και παραγωγούς τοπικών προϊόντων, με ενοίκιο, για την περίοδο από 4 Δεκεμβρίου έως 7 Ιανουαρίου του νέου έτους. Ακολούθησε η εγκατάσταση 6 παραμυθόσπιτων από την «Φάρις» στο νότιο τμήμα της πλατείας, τα οποία θα παραχωρηθούν σε συλλόγους για τη διεξαγωγή εκδηλώσεων και άλλων δράσεων. Στην κεντρική πλατεία θα λειτουργήσει και το καρουζέλ.

Ταυτόχρονα, η Διεύθυνση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας φυτεύει σε επίκαιρα σημεία της πόλης, στο κέντρο και στην Παραλία, αλεξανδρινά και κυκλάμινα. Θα ακολουθήσει η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία και του καραβιού στην Παραλία, όπως και η φωταγώγηση δέντρων σε πολλές τοπικές κοινότητες. Οπως κάθε χρόνο, δεκάδες εκδηλώσεις θα ακολουθήσουν για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, στην πόλη και στα τοπικά διαμερίσματα του δήμου.