Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015 08:46

Ο κανονισμός λειτουργίας προβλέπει: Απαγόρευση των σκύλων στο Πάρκο Σιδηροδρόμων

Γράφτηκε από την

Κανονισμό λειτουργίας αποκτά το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων. Χθες το μεσημέρι σε έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας, το σχέδιο του κανονισμού πέρασε με θετική εισήγηση για το χθεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο, όπου αναμενόταν να εγκριθεί.

Στην Επιτροπή ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλης Μάκαρης, αφού παρατήρησε ότι έχει θετικά στοιχεία, εξέφρασε επιφύλαξη κι ένσταση για το δημαρχοκεντρικό μοντέλο διαχείρισης του πάρκου, καθώς στο άρθρο 7.3 προβλέπεται ότι «με απόφαση του δημάρχου ορίζεται κατ’ έτος επιτροπή οργάνωσης και διεξαγωγής των ανωτέρω εκθέσεων…».

Μεταξύ άλλων στον κανονισμό λειτουργίας του Πάρκου Σιδηροδρόμων, προβλέπεται ότι: «Αντικείμενο του κανονισμού είναι η εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων, η καθαριότητα και η προστασία του φυτικού υλικού, του αστικού εξοπλισμού, των κοινόχρηστων δημοτικών εγκαταστάσεων και των εκθεμάτων του υπαίθριου μουσείου. Ο δήμος δεν φέρει ευθύνη για σωματικές βλάβες ή υλικές ζημιές που τυχόν προξενηθούν σε τρίτους από οποιαδήποτε αιτία κατά τη χρήση του χώρου, ιδίως από κακή χρήση ή χρήση αντίθετη με τον προορισμό του χώρου και των υποδομών του.

Απαγορεύεται: Η διαμονή και η κατασκήνωση επισκεπτών εντός των χώρων του πάρκου. Η είσοδος στους χώρους του πάρκου σε ζώα συντροφιάς, με εξαίρεση σκύλους - συνοδούς ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Αρμόδια υπηρεσία για τη διαχείριση των βαγονιών που βρίσκονται στο χώρο του πάρκου ως εκθέματα του υπαίθριου μουσείου σιδηροδρόμων είναι η Διεύθυνση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του δήμου ή άλλως όπως ορίζεται κάθε φορά από τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του δήμου.

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας και ύστερα από εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας επιτρέπεται η για ορισμένο χρόνο παραχώρηση της χρήσης των βαγονιών άνευ ανταλλάγματος σε συλλόγους ή φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην Καλαμάτα, συντάσσεται δε σχετική σύμβαση υπογραφόμενη από το δήμαρχο Καλαμάτας.

Για κάθε παράβαση των όρων του παρόντος κανονισμού επιβάλλεται εις βάρος του υπαίτιου και υπέρ του Δήμου Καλαμάτας διοικητικό πρόστιμο ποσού 50 ευρώ με την επιφύλαξη της κείμενης εν γένει νομοθεσίας και του Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου Καλαμάτας».

Γ.Σ.