Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2016 13:08

Ο Μάκαρης με τρένο στη Μεσσήνη για να εκφράσει τη στήριξή του στον προαστιακό σιδηρόδρομο (φωτογραφίες)

Ο Μάκαρης με τρένο στη Μεσσήνη για να εκφράσει τη στήριξή του στον προαστιακό σιδηρόδρομο (φωτογραφίες)

Πρωτοβουλία υποστήριξης για την επαναλειτουργία του προαστιακού σιδηρόδρομου υλοποίησε χθες, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Μανώλης Μάκαρης. Με μέλη και συμβούλους της παράταξής του ("Αντοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες"), καθώς και με φίλους του σιδηρόδρομου ταξίδεψαν με το τρένο, που πραγματοποιεί προσωρινά δρομολόγια στη γραμμή Καλαμάτας - Μεσσήνης.

Στο σταθμό της Μεσσήνης τους υποδέχθηκε αντιπροσωπεία του δήμου, αποτελούμενη από τους αντιδημάρχους Τάσο Τσερπέ και Νίκο Ξενογιάννη και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜ Κωνσταντίνο Μπουρίκα.

«Μπορεί να λειτουργήσει με επιτυχία ο προαστιακός», είπε ο κ. Μ. Μάκαρης και παρατήρησε: «Αρχικά στο Καλαμάτα - Μεσσήνη και στη συνέχεια μπορεί να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της Μεσσηνίας». Επεσήμανε ότι «η γραμμή Καλαμάτα - Πάτρα, αν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, μπορεί να γίνει 2 ώρες και θα είναι ανταγωνιστική». Εκανε λόγο για ενδιαφέρον και για εκδρομικό τρένο στην Πελοπόννησο, ενώ υπενθύμισε τη βούληση που υπάρχει από τους Δήμους Καλαμάτας και Μεσσήνης.

Ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης Τάσος Τσερπές σημείωσε ότι «η τοπική κοινωνία το έχει ανάγκη το τρένο κι έμπρακτα δείχνει πως το θέλει. Ο Δήμος Μεσσήνης έχει αναλάβει πρωτοβουλία για την επαναλειτουργία του». Παρατήρησε, ακόμα, ότι «η υποδομή είναι σε καλή κατάσταση και υπάρχει και η επιδομή, το μηχανοστάσιο για την υποστήριξη. Και υπάρχει και το προσωπικό να λειτουργήσει τον προαστιακό. Στην Καλαμάτα το τρένο πηγαίνει στο κέντρο της πόλης κι εξυπηρετεί τον κόσμο».

Η περιφερειακή σύμβουλος Δήμητρα Λυμπεροπούλου - εκπρόσωπος της "Πελοπόννησος Οικολογική", που συνταξίδεψε με το τρένο, δήλωσε πως «οι Οικολόγοι Πράσινοι υποστηρίζουν το τρένο. Ολες οι ανεπτυγμένες χώρες έχουν τρένο». Ανέφερε ότι ως ειδική σύμβουλος στο υπουργείο Περιβάλλοντος, «θα βοηθήσουμε τα μέγιστα, όταν μας το ζητήσουν» και κατέληξε πως «ανάπτυξη δεν είναι μόνο το μεγάλα οδικά δίκτυα».

Στο σταθμό της Καλαμάτας, πριν φύγει το τρένο, το συγκεκριμένο δρομολόγιο για Μεσσήνη, παραβρέθηκε και ο πρώην βουλευτής και στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας Θανάσης Πετράκος, που εξέφρασε τη στήριξή του στην επαναλειτουργία του προαστιακού.

 

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ

Τα προσωρινά δρομολόγια στη γραμμή Καλαμάτας - Μεσσήνης παρατείνονται μέχρι και μεθαύριο Κυριακή 10 Ιανουαρίου. Να υπενθυμίσουμε ότι ξεκινούν στις 11 το πρωί (το πρώτο από Καλαμάτα) και ολοκληρώνονται στις 7.30 κάθε βράδυ (το τελευταίο από Μεσσήνη). Πραγματοποιούνται κάθε μισή ώρα: ακριβώς ξεκινούν από Καλαμάτα και μισή από Μεσσήνη.