Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016 08:58

Προχωρούν οι διαδικασίες για τον κόμβο στο “Φωτεινή”

Προχωρούν οι διαδικασίες για τον κόμβο στο “Φωτεινή”

Προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία κυκλικού κόμβου στο ύψος του ξενοδοχείου "Φωτεινή", στη συνάντηση της Ναυαρίνου με τη Λακωνικής και το δρόμο της Μάνης.

Οπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Καλαμάτας, ο Δήμος μάζεψε 13 υπεύθυνες δηλώσεις ιδιοκτητών, προκειμένου να υλοποιήσει τη συντελεσθείσα απαλλοτρίωση (1968)  στη συγκεκριμένη περιοχή, ώστε να γίνει διαπλάτυνση του δρόμου και κατασκευή κυκλικού κόμβου.

Σήμερα συνεργείο τοπογραφικών αποτυπώσεων του δήμου θα πραγματοποιήσει πασσάλωση για την οριοθέτηση επί εδάφους της απαλλοτριωμένης περιοχής, ώστε να απελευθερωθεί η καταπατημένη περιοχή. 

Το έργο αυτό θεωρείται αναγκαίο, λόγω της κατάληξης του αυτοκινητόδρομου στον κόμβο Γιαννιτσανίκων (κτήμα Καρέλια), με αποτέλεσμα την επιβάρυνση του συγκεκριμένου δρόμου.

Ο Δήμος Καλαμάτας ενημερώνει ότι η απαλλοτρίωση έχει γίνει από το Ελληνικό Δημόσιο και ο δήμος ζήτησε από την Κτηματική Υπηρεσία να είναι ο επισπεύδων για την απόκτηση του απαλλοτριωθέντος, εδώ και δεκαετίες, χώρου, λόγω κυκλοφοριακών προβλημάτων.