Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2016 09:03

Ετοιμάζονται για την τουριστική περίοδο στην Τριφυλία

Γράφτηκε από τον
Ετοιμάζονται για την τουριστική περίοδο στην Τριφυλία

Τα θέματα του τουριστικού τομέα με στόχο την καλύτερη προετοιμασία της περιοχής της Τριφυλίας για τη νέα τουριστική σεζόν, την προβολή της περιοχής αλλά και την προετοιμασία όλων των εμπλεκομένων με τον τουρισμό συζητήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στην συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού του δήμου που έγινε στους Γαργαλιάνους.

Στην συνεδρίαση που συμμετείχε και ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, που είναι και πρόεδρός της, έγινε αναφορά στην ανάγκη εξωστρέφειας της περιοχής, κάτι που μπορεί να γίνει μέσα από την συμμετοχή σε διάφορες εκθέσεις και μια από αυτές είναι αυτή που θα γίνει στο Περιστέρι στις 15-18 Απριλίου, με θέματα για τον τουρισμό, τη γαστρονομία και τον πολιτισμό με τίτλο «Ελλάδος Γεύση». Επίσης έγινε αναφορά στο 1ο Τουριστικό Φόρουμ για την Τριφυλία, που θα γίνει στην Κυπαρισσία στις 21 Φεβρουαρίου.

Από την πλευρά του προέδρου της Ενωσης Ξενοδόχων Τριφυλίας Κώστα Αγγελόπουλου επισημάνθηκε ότι θα πρέπει να συμμετέχουν και σε εκθέσεις της Περιφέρειας. Τόνισε ακόμη ότι ο δήμος θα μπορούσε να αναλάβει πρωτοβουλίες για την εκπαίδευση όλων όσοι εμπλέκονται με τον τουρισμό στην περιοχή. Τόνισε δε ότι η περιοχή, όπως και όλη η Μεσσηνία, έγιναν  προορισμός λόγω της Costa Navarino και θα πρέπει όλοι οι επαγγελματίες του κλάδου να στοχεύουν στην συνεχή βελτίωση.

Ο δήμαρχος επισήμανε ακόμη ότι ήδη ετοιμάζεται ο τουριστικός οδηγός για την Τριφυλία, όπως και ένα βίντεο για την τουριστική της προβολή, το οποίο στο επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι έτοιμο.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ευστάθιος Ανδρινόπουλος ζήτησε πιο συχνές συνεδριάσεις της επιτροπής, παρατήρησε την έλλειψη σήμανσης, ενώ πρότεινε και την δημιουργία μιας επιτροπής για την καταγραφή των σημαντικών χώρων και μνημείων της περιοχής.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER