Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016 08:54

Επίθεση Κατσίβελα στην κυβέρνηση για τον Κυπαρισσιακό

Επίθεση Κατσίβελα στην κυβέρνηση για τον Κυπαρισσιακό

Σφοδρή επίθεση για ακόμη μια φορά εξαπέλυσε, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας σε κυβέρνηση, βουλευτές και ΜΚΟ για το θέμα του Κυπαρισσιακού Κόλπου, μιλώντας για σχέδιο συγχορδίας και τοποθετήσεων αλά καρτ εν αναμονή εκδόσεως του Προεδρικού Διατάγματος.

"Με μια επιστολή όλων των ΜΚΟ ουσιαστικά εγκαλείται το υπουργείο, 10 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επερωτούν και ζητούν να γίνει η περιοχή εθνικό πάρκο, βλέπουμε αυτόκλητους προστάτες" τόνισε, ενώ στη συνέχεια ανέφερε ότι το παιχνίδι είναι στημένο: "Καταγγέλλοντες είναι αυτοί που νομοθετούν και οδηγούμαστε σε φαύλο κύκλο". Σημείωσε ακόμη ότι το υπουργείο προτιμά να μιλά με συγκεκριμένους ανθρώπους «πρόθυμους», αναφέροντας μάλιστα ότι το σχέδιο του ΠΔ το έχουν κάποιοι στα χέρια τους αλλά όχι ο δήμος.

Από εκεί και πέρα συνέχισε την επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας πως επιθυμεί να καταργήσει το αυτοδιοίκητο της τοπικής αυτοδιοίκησης, αναφέροντας την τροπολογία όπου οι δήμοι θα μπορούν να χρηματοδοτούν δομές υγείας.

Αναφέρθηκε ακόμη στο ζήτημα των μεταναστών, τονίζοντας πως αν η κυβέρνηση σχεδιάζει να διαμοιράσει πολίτες από τη Συρία και να τους  επιμερίσει στους δήμους, δεν θα δεχθούν κάποιον πληθυσμό. "Είμαστε αντίθετοι να γίνει η Τριφυλία το μέρος που θα παραθερίζουν και θα κάνουν ηλιόλουστες διακοπές" σημείωσε. Αναρωτήθηκε μάλιστα πώς αφού η κυβέρνηση έχει επιλέξει να μην συμμετέχει στα δρώμενα του δήμου γιατί ένα κόστος να επιμεριστεί σε αυτόν.

Σε τοποθέτησή του για το θέμα του Κυπαρισσιακού ο επικεφαλής της ΡΑΚΙ Επαμεινώνδας Βουδούρης τόνισε πως "μερικές φορές εδώ εθελοτυφλούμε και δεν βλέπουμε τα πραγματικά γεγονότα τα οποία και δεν αναφέρονται". Σημείωσε ότι το σχέδιο ΠΔ επεστράφη από το ΣτΕ με πρόταση μάλιστα να γίνει εθνικό πάρκο, ενώ υπάρχει ακόμη η πρόταση της εισαγγελέα του Ευρωδικαστηρίου για καταδίκη. "Ολα αυτά πρέπει να μας κάνουν να σκεφτόμαστε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε και οι κατηγορίες για στημένο παιχνίδι δεν βοηθάνε. Ωραίες οι κορώνες αλλά η επαφή με την πραγματικότητα δεν βλάπτει. Αν θέλουμε να πλήξουμε την κυβέρνηση και τους φορείς και δεν κάνουμε τίποτα άλλο, τότε θα καταλήξουμε να ξηλώσουν και το Καλό Νερό. Δεν αντιλαμβανόμαστε με τι έχουμε να κάνουμε" είπε. Ενώ κατέληξε λέγοντας πως η κυβέρνηση επιχειρεί να μην απαγορευτεί η δόμηση σε όλη τη "Natura".

Ο κ. Βουδούρης έθιξε ακόμη το ζήτημα του λιγνιτωρυχείου μετά την έγκρισή του από το υπουργείο Πολιτισμού, τονίζοντας πως πρέπει ο δήμος να παρακολουθεί από κοντά αυτή την υπόθεση. Οσον αφορά το ζήτημα με τους πρόσφυγες, είπε ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό γιατί η ΕΕ που ξεκίνησε τον πόλεμο δεν λαμβάνει μέτρα.

Στο θέμα του Κυπαρισσιακού αναφέρθηκε και ο επικεφαλής της ΛΑΣΥ Σαράντος Κουκούμης τονίζοντας πως "η δημοτική αρχή κοιτάζει ανάποδα τον καθρέφτη για το ποιος έδωσε τα επιχειρήματα να μας τρέχουν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και κάποιοι επέτρεψαν τις παραβάσεις".

Κ.Μπ.