Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2016 19:11

Επανάληψη διαγωνισμού για τη φροντίδα των αδέσποτων στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Την επανάληψη του διαγωνισμού για την υλοποίηση του προγράμματος παρακολούθησης των αδέσποτων ζώων στην Καλαμάτα αποφάσισε χθες η Οικονομική Επιτροπή του δήμου.

Στην απόφαση αυτή οδηγήθηκε η επιτροπή, απορρίπτοντας ταυτόχρονα ένσταση ιδιώτη κατά του Φιλοζωικού Ομίλου, οι οποίοι είχαν μετάσχει στον πρώτο σχετικό διαγωνισμό. Ας σημειωθεί ότι η επιτροπή του διαγωνισμού εισηγείτο στην Οικονομική Επιτροπή να γίνει αποδεκτή η εν λόγω ένσταση.

Στον αρχικό διαγωνισμό είχαν δοθεί εκπτώσεις 4% από τον ιδιώτη και 34% από τον Φιλοζωικό, ωστόσο ο ιδιώτης κατέθεσε ένσταση υποστηρίζοντας ότι ο Φιλοζωικός δεν συγκέντρωνε τις απαιτούμενες από την προκήρυξη προϋποθέσεις για να αναλάβει το συγκεκριμένο έργο.

Εντονα αντέδρασαν οι εκπρόσωποι των μειοψηφιών, υποστηρίζοντας ότι η ένσταση του ιδιώτη δεν είχε βάση, ενώ παράλληλα επέκριναν και την επιτροπή του διαγωνισμού που παρ’ όλα τα ελλιπή -σύμφωνα με την ένσταση- δικαιολογητικά του Φιλοζωικού, συνέχισε την διαδικασία και εξέτασε τις οικονομικές προσφορές των δύο ενδιαφερομένων.