Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016 21:31

1.750 κιλά κρέας σε 500 άπορους 

Σε 500 άπορους δημότες ο Δήμος Καλαμάτας πρόκειται να μοιράσει συνολικά 1.750 κιλά χοιρινό κρέας, για τις μέρες του Πάσχα. Γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η κρίση των τελευταίων χρόνων έχει αφήσει σοβαρές πληγές και στην καλαματιανή κοινωνία.

Την κατάσταση των ανθρώπων που έχουν ανάγκη από τη βοήθεια αυτή και την οποία κατήρτισε η Διεύθυνση Πρόνοιας, ενέκρινε χθες η Οικονομική Υπηρεσία, σε κλίμα αντιπαράθεσης και γκρίνιας.

Ο διευθυντής της υπηρεσίας Στέφανος Στεφανόπουλος ενημέρωσε ότι η δαπάνη για την προσφορά του κρέατος θα είναι μεταξύ 8.000 και 10.000 ευρώ. Πληροφόρησε, επίσης, πως στο Δημοτικό Παντοπωλείο έχουν μείνει μόνο 50 άνθρωποι, καθώς οι υπόλοιποι έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας. Τα 50 αυτά άτομα μαζί με άλλα 50, - συνολικά 100 - τα φροντίζει η Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Ο καβγάς πλειοψηφίας - μειοψηφιών, κυρίως της μείζονος, ήταν για το γεγονός ότι η προμήθεια θα γίνει από 12 κρεοπωλεία της Καλαμάτας και όχι μετά από διαγωνισμό ή με ενημέρωση μέσω του Σωματείου Κρεοπωλών, ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το δήμο και για τους άπορους δημότες.

Γ.Σ.