Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2016 08:56

Εκλεισαν την εθνική οδό για τη δόμηση στον Κυπαρισσιακό

Γράφτηκε από την
Εκλεισαν την εθνική οδό για τη δόμηση στον Κυπαρισσιακό

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, για απαγόρευση της δόμησης στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, με συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού, πραγματοποιήθηκε χθες στη Ζαχάρω.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και εκατοντάδες κάτοικοι από δήμους της Ηλείας και της Τριφυλίας.

Οι συγκεντρωμένοι επέκριναν δριμύτατα τον κ. Τσιρώνη και ζήτησαν την απόσυρση της υπουργικής απόφασης και την τροποποίηση του Π.Δ., το οποίο, όπως ανέφεραν, θα αποτελέσει "ταφόπλακα" για την ευρύτερη περιοχή.

Δήμαρχοι κι εκπρόσωποι φορέων σε δηλώσεις τους μίλησαν για «εξαπάτηση που εξυφαίνεται εκ μέρους του υπουργού», γιατί παρά τις δεσμεύσεις για αναθεώρηση της περιβαλλοντικής μελέτης, η υπουργική απόφαση δεν άλλαξε τίποτα και τελικά περιλαμβάνει τα πάντα.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας σημείωσε: «Μας ενώνει μια κοινή προσπάθεια για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας και για τις ερχόμενες γενιές. Είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται ποτέ να δώσουμε κοινωνική συναίνεση σε οποιαδήποτε αυθαιρεσία κάνει το κράτος. Αυτός ο τόπος δεν μπορεί να γίνει δώρο σε καμία ΜΚΟ, σε καμία συμφωνία και σε καμία μυστική συνδιαλλαγή. Χθες το Δημοτικό Συμβούλιο με πλειοψηφία που ξεπερνάει τα όρια της λογικής, καταδικάσαμε την κατάθεση της

υπουργικής απόφασης που είναι το πιο δόλιο μέσο για να μας πάρουν την περιοχή από τα χέρια μας. Ο Τσιρώνης λέει ότι το ΣτΕ του υπαγόρευσε να καταθέσει Π.Δ. όπως το κατέθεσε. Ομως για την υπουργική απόφαση δεν του υπαγόρευσε κανείς παρά μόνο ο εαυτός του και οι παρέες του… Να πάρει μιας ρεβάνς της οικολογίας, αλλά εναντίον ποιου; Είναι δυνατόν ο Κυπαρισσιακός να πληρώσει, γιατί οι Οικολόγοι χάσανε τη μάχη στο Costa Navarino ή στις Σκουριές; Εδώ δεν είναι το τέλος, αλλά η αρχή πολλών προσπαθειών από τις τοπικές κοινωνίες σ’ έναν κοινό στόχο».


NEWSLETTER