Σάββατο, 29 Ιουλίου 2017 09:17

Περιφέρεια - Δήμος και ιδιοκτήτες συμφώνησαν για το σχέδιο του Ασπροχώματος

Γράφτηκε από την

Σε έναν τρόπο για να προχωρήσει η πράξη εφαρμογής του Ασπροχώματος με το Π.Δ. του 1985, και όχι με το νόμο 4315 που έχει μεγάλες εισφορές σε γη και σε χρήμα, συμφώνησαν Περιφέρεια Πελοποννήσου, Δήμος Καλαμάτας και εκπρόσωποι της κοινότητας.

Σε συνάντηση προχθές στην Τρίπολη υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Π. Τατούλη, με τη συμμετοχή της αρμόδιας αντιδημάρχου Π. Ντίντα και εκπροσώπων του Ασπροχώματος, αποφασίστηκε οι κάτοικοι και κυρίως οι μεγαλοϊδιοκτήτες, με υπεύθυνες δηλώσεις, να συμφωνήσουν για μετατροπή της εισφοράς σε χρήμα, σε μεγαλύτερη εισφορά σε γη. Ετσι, όπως αναφέρθηκε, θα καλυφθεί και το πολύ μεγάλο έλλειμμα σε γη που δεν επέτρεπε στο Ασπρόχωμα να ενταχθεί στις μεταβατικές διατάξεις του Π.Δ. του ’85.

Στο μεταξύ, μεθαύριο Δευτέρα στις 2 το μεσημέρι, σε νέα σύσκεψη στην Τρίπολη με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη και του δημάρχου Καλαμάτας Π. Νίκα, θα εξεταστούν πολεοδομικά ζητήματα του δήμου και όχι μόνο, τα οποία βρίσκονται σε εκκρεμότητα και η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για την έγκρισή τους.

Για τη συνάντηση αυτή ο κ. Νίκας ενημέρωσε ότι στόχος είναι να προχωρήσουν ταχύτερα πολεοδομικά θέματα όπως οι διανοίξεις δρόμων (για παράδειγμα η Ψαρών), ο ελεύθερος χώρος στην Αγία Παρασκευή και η πρόσβαση προς το 7ο Γυμνάσιο. Ακόμα αναμένεται να συζητηθούν, το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης -για το οποίο ο δήμος περιμένει την έγκριση δημοπράτησης- και το ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων.

 

Γ.Σ.