Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019 14:59

Καλαμάτα Ξεκινάμε: 12 νέους υποψηφίους παρουσίασε η Οικονομάκου, που ζητάει δημοσκόπηση (βίντεο)

Να χρηματοδοτήσουν από κοινού δημοσκόπηση, “που θα ανατεθεί σε έγκυρη εταιρεία, τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν δημόσια από τα τοπικά ΜΜΕ του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου”, κάλεσε  τους συνυποψηφίους της η υποψήφια δήμαρχος Καλαμάτας Μαρία Οικονομάκου.

“Ο συνδυασμός μας δηλώνει πρώτος συμμετοχή στη διαδικασία αυτή. Αναμένουμε και από τους άλλους την ανταπόκρισή τους στην πρόσκλησή μας”, παρατήρησε σχετικά.

Η κ. Οικονομάκου που ανακοίνωσε και παρουσίασε 12 νέους υποψηφίους συμβούλους του συνδυασμού της “Καλαμάτα Ξεκινάμε”, πρότεινε την “ανακήρυξη μέρους του ορεινού όγκου του Ταϋγέτου σε «εθνικό δρυμό», ώστε σε συνδυασμό με την παροχή οικονομικών κινήτρων, φορολογικού και άλλου χαρακτήρα, σε επενδυτικά κεφάλαια, να μπορέσει να υπάρξει προσέλκυση ενδιαφέροντος για την πολλαπλή τουριστική αξιοποίηση της όλης περιοχής, με ανάδειξη της τοπικής αρχιτεκτονικής, των φυσικών χαρακτηριστικών βιοποικιλότητας του βουνού, των περιβαλλοντικών πλεονεκτημάτων του κ.λπ.”.

Αναλυτικά, η Μ. Οικονομάκου εξέφρασε την άποψη ότι “στο αυτοδιοικητικό πεδίο καθένας από εμάς, συμπληρώνοντας έναν κύκλο προσφοράς και παρουσίας, θα πρέπει είτε να κρίνεται εξελισσόμενος, είτε να αποσύρεται τιμώμενος. Κι αυτό γιατί έτσι θα δίνεται η ευκαιρία στη νεότερη γενιά να έρχεται στο προσκήνιο και να αναλαμβάνει ευθύνες”.

Τάχθηκε κατά της επαγγελματοποίησης της πολιτικής, δήλωσε ότι η μονιμότητα δεν οδηγεί αναγκαστικά στην απόκτηση εμπειρίας κι εκτίμησε πως η πολιτική της αντίληψη δεν θα μπορούσε να υπηρετηθεί στο πλαίσιο του Δήμου Καλαμάτας, παρά μόνο με αυτόνομη δημοτική πορεία. Είπε ότι η απόφασή της να τεθεί επικεφαλής συνδυασμού “είναι προϊόν πολιτικής θέσης και όχι απόρροια προσωπικής μου φιλοδοξίας” και ανέφερε πως η στελέχωση του ψηφοδελτίου με κοινωνικά κι επαγγελματικά καταξιωμένους “αν και χωρίς εμφανή προηγούμενη ενασχόληση με την ενεργό πολιτική, δίνει ουσιαστικό περιεχόμενο στην εξαγγελία της για πραγματική ανανέωση πολιτικών και προσώπων στο δήμο”. Ενημέρωσε ότι “ως νέα δήμαρχος, θα καλέσω όλους, ανεξαιρέτως, τους δημοτικούς της συμβούλους να αναλάβουν έστω και με μειωμένη θητεία, ευθύνες αντιδημάρχων. Αλλά και οι υποψήφιοι που δεν θα εκλεγούν, θα κληθούν να καταλάβουν, μαζί με συνδημότες μας, θέσεις μελών διοικήσεων δημοτικών επιχειρήσεων και οργανισμών, προκειμένου όλοι να μπορέσουν να αποδείξουν τις ικανότητές τους στη διαχείριση του δήμου”.

Για την πρό(σ)κληση για δημοσκόπηση, είπε ότι στην αυτοδιοικητική της πορεία “δεν διανοήθηκα ποτέ να χρησιμοποιήσω διαρροές, ψιθύρους, μεθόδους τεχνητών εντυπώσεων, εργαλεία αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Το ίδιο, βέβαια, θα κάνω και τώρα, διεκδικώντας το Δήμο Καλαμάτας, χωρίς αυτό να σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δεν έχω τη βούληση και τη δύναμη, εγώ και το επιτελείο μου, να υπερασπιστούμε την πορεία του συνδυασμού μας προς τις εκλογές, απέναντι σε οποιαδήποτε απόπειρα χειραγώγησης των εκλογέων”.

Για την πρότασή της για τον Ταΰγετο, τόνισε πως χρειάζεται “συνεννόηση όλων των πολιτικών δυνάμεων του δήμου και υπό την προϋπόθεση προστασίας των περιουσιών των κατοίκων της περιοχής” και παρατήρησε ότι “αν τον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου δεν τον δούμε ως πρόσκληση ανάπτυξης, ανάλογης με αυτή που έχει ήδη υπάρξει στην παράκτια ζώνη του Δήμου Πύλου – Νέστορος με την τουριστική μονάδα του Costa Navarino, αλλά και με αυτή που προοπτικά ανοίγεται σε όλη την παραθαλάσσια περιοχή του νομού μας, τότε νομίζω, πραγματικά, ότι δεν προσφέρουμε ουσιαστικές υπηρεσίες”.

ΟΙ 12 ΝΕΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

1) Δημητρακοπούλου Ευτυχία σοπράνο – φλαουτίστας, μέλος και διδάσκαλος Ωδείου και Φιλαρμονικής.

2) Ζεμπίλας Ιωάννης ελεύθερος επαγγελματίας.

3) Καρούνος Γεώργιος οικονομολόγος.

4) Κωστόπουλος Παναγιώτης συνταξιούχος τραπεζικός.

5) Λιάβαρη Βενετία ιδιωτική υπάλληλος.

6) Μακρή Ελβα διπλωματούχος περιβαλλοντολόγος Πολυτεχνικής Σχολής Πατρών.

7) Μητροπούλου Βασιλική πολιτικός μηχανικός Τ.Ε.

8) Μιχαλόπουλος Λυκούργος αγρότης.

9) Μπρεζεράκος Θεόδωρος επιχειρηματίας στον τομέα τουρισμού.

10) Ράλλη Μαρία προϊσταμένη Μονάδας Τεχνητού Νεφρού Νοσοκομείου Καλαμάτας, υποψήφια διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

11) Χριστοφίδη Θάλεια ιδιωτική υπάλληλος – απόφοιτη Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΤΕΙ Καλαμάτας.

12) Τσιμικλή Νικολέττα ασφαλιστικός πράκτορας.