Σάββατο, 02 Μαρτίου 2019 17:34

Πελοπόννησος: Προγραμματικές θέσεις και υποψηφίους παρουσίασε ο Πετράκος (βίντεο)

Τις προγραμματικές δηλώσεις της “Αγωνιστικής Συνεργασίας” και τους πρώτους υποψηφίους στην Αρκαδία παρουσίασε χθες στο Εργατικό Κέντρο Τρίπολης ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Θανάσης Πετράκος.

Υποψήφιοι στην Αρκαδία θα είναι οι: Σαράντος Αλεξανδρής (υπάλληλος ΔΕΗ - περιφερειακός σύμβουλος), Γεώργιος Γκάνιος (αγρότης - μέλος Δ.Σ. Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αρκαδίας «Η Ενωση»), Αθανάσιος Μάντης (μέλος Δ.Σ. του Συνδέσμου Συνταξιούχων Μεγαλόπολης), Γεωργία Παπαδοπούλου (δικηγόρος - συνταξιούχος), Κωνσταντίνος Σταθόπουλος (πτυχιούχος Ψηφιακών Συστημάτων Πληροφορικής ΠΑ.ΠΕΙ.), Παναγιώτης Χουντής (συνταξιούχος Δ.Υ.).

“Διεκδικούμε την ψήφο των πολιτών γιατί είχαμε και έχουμε διαρκή παρουσία στα αυτοδιοικητικά πράγματα αλλά και στα προβλήματα της Πελοποννήσου και των πολιτών της με συνέπεια, σταθερότητα, τεκμηριωμένες θέσεις και αγωνιστική στάση” ανέφερε ο κ. Πετράκος, ενώ σε άλλο σημείο τόνισε:

“Υπόβαθρο κάθε δράσης μας, ο δημοκρατικός, αναπτυξιακός προγραμματισμός ώστε να υλοποιηθούν με διαφάνεια και σεβασμό στο δημόσιο χρήμα τα βασικά έργα υποδομής που θα συμβάλουν σε μια ανάπτυξη με επίκεντρο τον απλό άνθρωπο και τις ανάγκες του, στην υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό, και στον αθλητισμό. Ιδιαίτερη στόχευση στην ικανοποίηση των αναγκών της νεολαίας και στην προστασία των ηλικιωμένων.

Προτεραιότητά μας έργα και υποδομές που θα στηρίζουν την αγροτική παραγωγή, τον δευτερογενή τομέα και τον τουρισμό με σεβασμό στο περιβάλλον, με ιδιαίτερη στόχευση τον ποιοτικό, τον πολιτιστικό, τον θρησκευτικό, τον ορεινό και εναλλακτικό τουρισμό. Βασικές στοχεύσεις μας: Η δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας για να συγκρατήσουμε τους νέους στον τόπο μας και να ξαναζωντανέψουν τα χωριά μας, και η προστασία του περιβάλλοντος.

Ενα τέτοιο φιλόδοξο και ριζοσπαστικό σχέδιο δεν μπορεί να σχεδιαστεί και πολύ περισσότερο να προωθηθεί και να υλοποιηθεί χωρίς την άμεση εμπλοκή των εργαζομένων, των νέων, του επιστημονικού δυναμικού, των παραγωγικών φορέων, του λαού της Πελοποννήσου. Αυτό προϋποθέτει ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο πρέπει να λειτουργεί ως ένα «μικρό κοινοβούλιο» και για τα θέματα της περιφερειακής πολιτικής, αλλά και για τα γενικότερα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους επαγγελματίες, τους άνεργους και τη νεολαία”.