Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019 08:25

Πετράκος κατά της διοίκησης Τατούλη: "Δεν μπορούν να ολοκληρώσουν ούτε 1 χιλιόμετρο δρόμου" (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Πετράκος κατά της διοίκησης Τατούλη: "Δεν μπορούν να ολοκληρώσουν  ούτε 1 χιλιόμετρο δρόμου" (βίντεο)

Τις θέσεις του συνδυασμού και 12 υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους παρουσίασε χθες ο επικεφαλής της “Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου” Θανάσης Πετράκος.

Ρεπορτάζ: Θανάσης Λαγός

Στην αρχή της παρουσίασης ο κ. Πετράκος αναφέρθηκε στην αδυναμία της περιφερειακής αρχής να οδηγήσει την Πελοπόννησο στο δρόμο της ανάπτυξης: “Είναι γνωστό ότι η Πελοπόννησος είναι στις τελευταίες θέσεις στον τουρισμό, στην παραγωγικότητα της αγροτικής οικονομίας, στο ΑΕΠ και στην  απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ. Για όλα αυτά εκτός από τις ευθύνες των κυβερνήσεων έχει σαφώς ευθύνες και η περιφερειακή αρχή. Ενα παράδειγμα είναι αρκετό. Η Περιφέρεια έχει δημοπρατήσει 7 χρόνια ένα τμήμα 7,5 χιλιομέτρων, το Τζάνε – Καλαμάκι και δεν έχει τελειώσει ακόμη! Ανίκανοι να ολοκληρώσουν 1 χιλιόμετρο το χρόνο”.

Στη συνέχεια ο κ. Πετράκος αναφέρθηκε στην παρουσία της παράταξης στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση: “Οι υποψήφιοι της “Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου” διεκδικούμε την ψήφο των πολιτών γιατί είχαμε και έχουμε διαρκή παρουσία στα αυτοδιοικητικά πράγματα αλλά και στα προβλήματα της Πελοποννήσου και των πολιτών της με συνέπεια, σταθερότητα, τεκμηριωμένες θέσεις και αγωνιστική στάση. Στις γραμμές της έχουν ενταχθεί πολίτες με διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές απόψεις. H “Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου” έβαλε τη σφραγίδα της στις εξελίξεις από την πρώτη ημέρα που λειτούργησε η περιφερειακή αυτοδιοίκηση και αποτέλεσε την «άλλη Πελοπόννησο» διαφορετική από εκείνη των μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων επιλογών. Πήγε κόντρα στις μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας και της εκποίησης του δημόσιου πλούτου, στις πολιτικές που εκχωρούν τον δημόσιο χώρο σε κάθε είδους «εργολάβους» που ανθούν στον κήπο του νεοφιλελευθερισμού. Στις πολιτικές που καλλιεργούν οι υποψήφιοι των κομμάτων εξουσίας και η ηγεσία της Περιφέρειας”.

ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ

Ο κ. Πετράκος αμέσως μετά παρουσίασε τις θέσεις του συνδυασμού: “Δεσμευόμαστε: Να συνεχίσουμε να πορευόμαστε όπως μέχρι σήμερα στον δημόσιο βίο. Με συνέπεια, σταθερότητα, ειλικρίνεια, αγωνιστικότητα. Γιατί εμείς δεν σκύβουμε το κεφάλι στις εξουσίες. Να είμαστε δίπλα στους πολίτες σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημά τους. Να είμαστε η φωνή των κινημάτων των αγωνιζόμενων πολιτών στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Να ανατρέψουμε μαζί με τους ενεργούς πολίτες τον αντικοινωνικό και αντιαναπτυξιακό προϋπολογισμό, ο οποίος δεν δίνει ούτε το 50% των θεσμοθετημένων πόρων στις Περιφέρειες. Να ανατρέψουμε τις πολιτικές δεσμεύσεις για πάγωμα των πόρων της αυτοδιοίκησης μέχρι το 2023. Δεσμευόμαστε: Να μην επιτρέψουμε να εκποιηθούν και να ιδιωτικοποιηθούν τα δημόσια αγαθά και οι δημόσιες υπηρεσίες (μονάδες της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, διαχείριση απορριμμάτων, αεροδρόμιο Καλαμάτας, μαρίνα Ναυπλίου κ.λπ.). Να μην επιτρέψουμε να εκποιηθεί η ιδιωτική περιουσία των λαϊκών στρωμάτων με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις. Να συμβάλουμε σε μια ουσιαστική αλλαγή της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής ώστε να προχωρήσει η Πελοπόννησος σε μια παραγωγική ανασυγκρότηση για να γίνουν πραγματικότητα οι ανάγκες των πολιτών της. Δεσμευόμαστε: Να πρωτοστατήσουμε στην ανάπτυξη κινημάτων για την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους, των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων του λαού. Να αντισταθούμε στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Να αγωνιστούμε για να αυξηθούν οι πόροι της αυτοδιοίκησης, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το περιφερειακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Να αγωνιζόμαστε καθημερινά για την επίλυση των πάμπολλων τοπικών προβλημάτων που υπάρχουν στην Περιφέρειά μας. Για έναν δημοκρατικό αναπτυξιακό προγραμματισμό ώστε να υλοποιηθούν με διαφάνεια και σεβασμό στο δημόσιο χρήμα τα βασικά έργα υποδομής που θα συμβάλουν σε μια ανάπτυξη με επίκεντρο τον απλό άνθρωπο και τις ανάγκες του. Δεσμευόμαστε για τη συμμετοχή των πολιτών στη λήψη σοβαρών αποφάσεων μέσα από τοπικά δημοψηφίσματα και φυσικά όχι τύπου Τσίπρα”.

ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ

Μιλώντας για τους άλλους υποψηφίους ο κ. Πετράκος σχολίασε: “Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι κύριοι Δέδες, Μπουντρούκας, Νίκας και Τατούλης, εκφράζουν παρά τις επιμέρους διαφορές τους, με μικρές παραλλαγές, την ίδια αντίληψη για την αυτοδιοίκηση και την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Είναι φορείς και υποστηρικτές των νεοφιλελεύθερων πολιτικών λιτότητας και παράδοσης της περιοχής στις ορέξεις των «εργολάβων» που μυρίζονται χρυσάφι στους λιγνίτες, στα σκουπίδια, στον ήλιο, στον αέρα και στα δημόσια έργα. Θέλουν τουριστική «ανάπτυξη» με αποικιοκρατικές ρυθμίσεις. Αδιαφορούν για τα προβλήματα των αγροτών. Υποκλίνονται στην ελληνογερμανική συνέλευση του Φούχτελ και στην ίδρυση της γερμανικής τράπεζας. Θέλουν ΣΔΙΤ παντού. Το ερώτημα που θέτουμε για τις περιφερειακές εκλογές στους πολίτες είναι με την “Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου” ή με τους διαχειριστές της νεοφιλελεύθερης πολιτικής στην Πελοπόννησο πέρα από τις όποιες διαφορές τους στον τρόπο άσκησης της εξουσίας;”.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Τέλος ο κ. Πετράκος παρουσίασε τους υποψηφίους συμβούλους του συνδυασμού στη Μεσσηνία: “Εχω την τιμή να παρουσιάσω σήμερα τους πρώτους 12 υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους της “Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου” της Π.Ε. Μεσσηνίας. Αγωνιστές με διαφορετικές ιδεολογικές και κομματικές αντιλήψεις αλλά με κοινή αντίληψη για το μέλλον του τόπου. Αγωνιστές με συνέπεια και στην επαγγελματική και στην κοινωνική και στη συνδικαλιστική και στην πολιτική τους δράση”.

Υποψήφιοι θα είναι:

1. Κατερίνα Αγγελοπούλου μαθηματικός, εργάζεται στην Κορώνη ως καθηγήτρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον ιδιωτικό τομέα.

2. Γιάννης Ανδρουλιδάκης εκπαιδευτικός στο 5ο Λύκειο Καλαμάτας και συνδικαλιστής.

3. Πετρούλα Δουλάμη ιδιωτική υπάλληλος με αυτοδιοικητική δράση στον Δήμο Ρίου.

4. Θανάσης Ζουζούνης συνταξιούχος αστυνομικός – αγρότης.

5. Λένα Καλογεροπούλου ιδιωτική υπάλληλος.

6. Γιώργος Κανέλης ιδιωτικός υπάλληλος – γραμματέας Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας.

7. Κώστας  Κρόμπας δικηγόρος, μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης και Αγώνα Μεσσηνίας.

8. Σπύρος Λιακόπουλος ελεύθερος επαγγελματίας.

9.  Κώστας Λουκάκος τεχνικός ΔΕΗ.

10. Μαρία Μήτση πτυχιούχος Ιστορίας-Εθνολογίας και μεταπτυχιακή φοιτήτρια. Είναι γραμματέας του Παμμεσσηνιακού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

11. Γεωργία Παναγιωτοπούλου αγρότισσα – έμπορος.

12. Δημήτρης Πράττης δημόσιος υπάλληλος, οργανωτικός γραμματέας Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ.


NEWSLETTER