Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019 07:38

Νίκας κατά Τατούλη και Δέδε για προεκλογικές υποσχέσεις

Γράφτηκε από την
Νίκας κατά Τατούλη και Δέδε για προεκλογικές υποσχέσεις

Τα πυρά του κατά των ανθυποψηφίων του Πέτρου Τατούλη και Γιώργου Δέδε έστρεψε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας και υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, επικρίνοντάς τους για τις προεκλογικές τακτικές που χρησιμοποιούν.

Παρατήρησε ότι πραγματοποιεί δύσκολο προεκλογικό αγώνα γιατί έχει απέναντί του τον περιφερειάρχη Πελοπονννήσου Πέτρο Τατούλη που πλέον... μοιράζει και τα χρήματα του 2020 και του 2021, ενώ κι ο κ. Δέδες κάνει κάτι αντίστοιχο ως γ.γ. Υποδομών, εξαγγέλλοντας έργα που θα γίνουν τα επόμενα χρόνια, με άλλη περιφερειακή αρχή και άλλη κυβέρνηση.

Ο κ. Νίκας επεσήμανε ότι “όσοι μιλούν για δημοκρατία θα πρέπει να το δείχνουν στην πράξη, διασφαλίζοντας ίδιους όρους για όλους” - και πρόσθεσε πως “είναι άνισος ο αγώνας. Οχι ότι δεν θα τα καταφέρουμε, αλλά είναι φωνή διαμαρτυρίας για τη διασφάλιση της ισότητας”.

Ολοκληρώνοντας, εκτίμησε ότι “τις περισσότερες φορές έχει δίκιο ο λαός με την ψήφο του”.

 

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ Η ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ”

Απαντώντας σε ερώτηση για τις πολλές υποψηφιότητες στο Δήμο Καλαμάτας, ο Π. Νίκας μίλησε για “καταστροφική απλή αναλογική”, χαρακτηρίζοντάς την “αντιδημοκρατικό σύστημα” και εκτιμώντας πως “θα υπάρξουν συναλλαγές ντροπής”.

Είπε ότι “την πρώτη Κυριακή θα εκλεγούν οι μικροί δήμαρχοι, τη δεύτερη θα εκλεγεί ο δήμαρχος με τα πήλινα πόδια” - και εκτίμησε πως “η συναλλαγή θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο”.

Επέμεινε ότι “η απλή αναλογική οδηγεί στην ακυβερνησία και τη συναλλαγή” και πρόσθεσε: “Λυπάμαι για όλα αυτά, θα έχουμε 1.000 υποψηφίους συμβούλους. Με κάποιες δεκάδες ψήφους κάποιος θα μπορεί να εκλεγεί σύμβουλος”.

Ο Π. Νίκας ζήτησε “χαμηλούς τόνους και συνεννόηση” και δήλωσε ότι “εγώ θα τις αποφύγω τις συναλλαγές. Δεν θέλω να μπω σ’ αυτή την ιστορία και τη διαδικασία, μ’ ενοχλεί ως άνθρωπο”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER