Σάββατο, 11 Μαϊος 2019 23:12

Σφοδρή επίθεση Δέδε στο "κατεστημένο" Τατούλη στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον
Σφοδρή επίθεση Δέδε στο "κατεστημένο" Τατούλη στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου στην Καλαμάτα

Σφοδρή επίθεση στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου -και εκ νέου υποψήφιο- Πέτρο Τατούλη εξαπέλυσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Δέδες, μιλώντας σήμερα το απόγευμα, μετά την τελετή εγκαινίων του εκλογικού του κέντρου στην Καλαμάτα.

Ο επικεφαλής του περιφερειακού συνδυασμού "Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο”, έκανε λόγο για “κατεστημένο” ζητώντας από τους πολίτες να βοηθήσουν με την ψήφο τους “να τελειώσουμε με το καθεστώς που για 9 χρόνια στραγγαλίζει την Περιφέρεια”. Επιτέθηκε δε προσωπικά στον απερχόμενο περιφερειάρχη αναφέροντας ότι έχει εγκαταστήσει “ένα πολυπλόκαμο σύστημα αδιαφάνειας, πελατειακών σχέσεων” και κατηγορώντας τον για “πολιτική ανθρωποφαγία” καταλογίζοντάς του τόσο την υποχρέωση σε παραίτηση του αείμνηστου Χρήστου Μαλαπάνη, όσο και την απογύμνωση από κάθε αρμοδιότητα της Ελένης Αλειφέρη.

Αναφερόμενος στον δήμαρχο Καλαμάτα -και υποψήφιο περιφερειάρχη- Παναγιώτη Νίκα, ο Γ. Δέδες έκανε λόγο για “πολιτικούς δεινόσαυρους” επικρίνοντας την αντίδραση του δημάρχου, κατά το πρόσφατο ντιμπέιτ, στην απλή αναλογική για την αναφορά του Π. Νίκα ότι αυτή “θα φέρει καταστροφή”. Δήλωσε μάλιστα, σκωπτικά, ότι “δεν γνωρίζω αν είναι στο DNA του κ. Νίκα” η καταστροφολογία.

Τέλος, ο Γ. Δέδες δεσμεύτηκε "για νέο ήθος και νέος ύφος” εξουσίας, προβάλλοντας το έργο που συντελέστηκε -και στην Πελοπόννησο- στη διάρκεια της θητείας του ως γ.γ. Υποδομών, καθώς επισήμανε ότι όλοι οι δήμαρχοι, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, έτυχαν συμπαράστασης όταν επρόκειτο για έργα ανάπτυξης ή αποκατάστασης από θεομηνίες.

Μεταξύ άλλων, επισήμανε τους οδικούς άξονες που κατασκευάστηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ αναφερόμενος ειδικά για τον δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, εκτίμησε ότι “του χρόνου τέτοια εποχή θα ξεκινούν οι εργασίες”.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας, ενώ μηνύματα έστειλαν οι υπουργοί Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης και Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.


NEWSLETTER